Voisarvet
Lapsena meillä syötiin paljon voisarvia ja pullaa. Näitä voisarvia leivoinkin 13-vuotiaasta alkaen meidän perheelle joka viikonlopuksi. (Äidin käskystä kylläkin...). Nyt alkoi tekemään mieli lapsuusmakuja! Vaikka näitä kutsutaan voisarviksi, niin käytimme näiden leivontaan aina margariinia. Leivoin siis nämäkin margariiniin ja niistä tuli aivan ihanan makuisia. Nämä maistuvat hyvin illanistujaisissa,Vapun brunssipöydässä tai piknikillä siellä omassa pihassa 😉 .
Voisarvet
Ohje:
- 3 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 tl suolaa
- 160 g margariinia tai voita
- 8 dl vehnäjauhoja
Ota margariini huoneen lämpöön notkistumaan pari tuntia aikaisemmin.
Liota hiiva käden lämpöiseen maitoon. Lisää siihen sen jälkeen suola ja munat sekä jauhot.
Lisää huoneenlämpöinen notkea margariini erissä taikinaan hyvin alustaen.
Vaivaa taikinaa vielä leivonta-alustalla vähän aikaa sitkeäksi. Jaa taikina kahteen osaan.
Kauli taikina isoksi pyöreäki levyksi ja jaa se sektoreihin. (Yhdestä saat 16 sarvea).
Rullaa sarvi aloittaen leveästä päästä ja asettele pellille. Voit vähän muotoilla niitä sarven muotoon. Tee samoin toiselle taikinapuolikkaalle.
Anna kohota huolella liinan alla. (n. 1 h)
Voitele sarvet kananmunalla. Voit ripotella päälle juustoraastetta tai vaikka siemeniä.
Paista 225 asteessa n. 10-12 min. (riippuen uunista)
Tarjoile sellaisenaan tai halkaise ja täytä salaatilla, juustolla ja leikkeleellä.
Ps. Sarvia voi myös täyttää ennen paistoa vaikka juustolla tai kinkkujuustoseoksella. Tee silloin isompia sarvia. (eli yhdestä levystä tulee silloin 8 sarvea.) Ja laita täyte leveään päähän ja kerrä rullalle.