Tortillachips-paneroidut kalapuikot
Hyvää Uuttavuotta! Haluan jakaa tämän herkullisen reseptin kaikille kalan ystäville. Usein juhlista jää paljon erilaisia taco/perunasipsejä ja nehän kannattaa käyttää näiden puikkojen paneroimiseen! Nämä kalapuikot valmistuvat helposti, ja varmasti maistuvat myös lapsillekkin. Tähän tarvitaan pakasteseitä, mutta voidaan tehdä myös muistakin kaloista. Muistathan tarkistaa ostaessasi pakastekalaa, että se on MSC-merkitty.
MSC eli Marine Stewardship Council on kansainvälinen organisaatio, joka toimii liikakalastuksen aiheuttamien ongelmien torjumiseksi. MSC ylläpitää sertifiointi- ja ympäristömerkintäjärjestelmää luonnosta pyydetyille kaloille ja äyriäisille. MSC-sertifioidut kalat ja äyriäiset ovat WWF:n vihreällä listalla.
Kalapuikot
Ohje: (12 kpl kalapuikkoa)
- 1 pkt pakasteseitä (4 palaa)
- 2-3 dl vehnäjauhoja
- 2-3 kpl kananmunia
- 2-3 dl tortillachipsiä
- Sitruunapippuria
Panerointijauhoja ja kananmunia on helppo lisätä valmistuksen aikana, jos ei riitä tai paakkuuntuu liikaa.
Ota pakasteakala ( 4 kpl pakkaus) sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä tai huoneen lämpöön 2-3 h aikaisemmin ennen ruoan valmistamista. Leikkaa hieman kohmeessa olevat seipalat 3:een osaan pystysuunnassa "puikoiksi". Ne ovat siis helpompi leikata puikoiksi vähän jäisenä, jotta pysyvät kasassa.
Murskaa chipsit (esim. pussissa) kaulimella muruiksi, ja riko myös kananmunat omalle lautaselle. Laita vehnäjauhot myös omalle lautaselle. (Ei tarvitse mausteita niihin, chipsit sisältävät juustoa,suolaa ja mausteita tarpeeksi)
Kuivaa kalapalat talouspaperilla melko kuivaksi. Mausta kalapaloja sitruunapippurilla. En laita sitruunamehua, koska pakastekalapalat ovat muutenkin vetisiä. Sitruunapippuri tuo hyvää makua ja se sisältää suolaa vähän.
Aloita paneeraus: Kasta puikko ensin 1. jauhoihin, 2. kananmunaan 3. chipsmurskaan. Asettele ne pellille leivinpaperin päälle.
Paista 175 asteessa n.45 min. Näin niistä tulee ihanan rapeita!
Tarjoile perunamuusin, ranskalaisten, uusien perunoiden tai dippien kanssa. Jos haluat mausteisempia/tulisempia kalapuikkoja, niin lisää vehnäjauhoihin/chipsmuruihin haluamaasi maustetta.
Paholaisenhillo-kermaviilikastike: Kermaviiliä ja 2-3 rkl paholaisen hilloa. Näin se on suussasulavan pehmeää ja sopii myös lasten suuhun.