Täytetyt letut

24.05.2023

Kunnon retroruokaa on täytetyt letut! Helppoa ja maukasta tarjoiltavaa vaikka illanistujaisiin. Näitä teen paljon pakasteeseen ja kuorrutan ennen tarjoilua! NAM!

Täytetyt letut: 

Lettutaikina: 

  • 4 kananmunaa 
  • 4-5 dl vehnäjauhoja 
  • 8 dl maitoa 
  • 1 tl suolaa 
  • 1 tl sokeria 

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta sekaisin. Ta-daa. Valmista on! Anna taikinan turvota mielellään yön yli. 

Täyte: 

  • 400g jauhelihaa 
  • 1 iso sipuli 
  • 2 valkosipulin kynttä 
  • 2 dl jasmiiniriisiä 
  • 6-7 dl vettä 
  • 1 lihaliemikuutio 
  • 1 tl suolaa 
  • 1 tl mustapippuria 
  • 1 tl jauhelihamaustetta 
  • 1 tl paprikajauhetta 
  • 1 pss herne-maissi-paprikaa 

Lisää täytteeseen täytettäessä mieleistäsi juustoa. Katso valmistusohje videosta. 

Kuorrute: 

  • 1 kananmuna 
  • 1 kananmunan valkuainen 
  • 3 dl juustoraastetta 

Kuorruta 250 asteessa, uunin toiseksi ylimmällä tasolla n. 8 minuuttia. 

Tein myös toisen satsin , johon laitoin jääkaapin jämäjuustoja (sinihomejuustoa ja cheddaria) Katso valmistusohje videosta. Täytettä voi syödä risottona pelkästään noin oikein hyvin, jos vähentää suolan pois, koska lihaliemikuutio ja jauhelihamauste sisältää suolaa. Muuten yleensä täytteet kannattaa maustaa voimakkaammin aina! (esim. pasteijat, täytetyt paprikat ja täytetyt letut). Joskus olen laittanut täytteeseen jalopenoa, kaprista, oliiveja ym. 

Tätä kannattaa tehdä! Helppoa ja maukasta tarjoiltavaa. Täytetyt letut voi tehdä etukäteen jääkaappiin/pakasteeseen ja kuorruttaa vasta ennen tarjoilua! 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita