Täyteläiset täytetyt paprikat

04.10.2023

Täytetyt paprikat ja sienet menevät illanistujaisissa kuin "kuumille kiville". Tämä on helppoa ja maukasta tarjottavaa, koska kaikki voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä ja paistaa vasta, kun vieraat ovat saapuneet. Tästä ohjeesta olen saanut paljon kehuja, joten suosittelen kokeilemaan. Ps. Teen usein samaan aikaan esim. täytettyjä sieniä ja laitankin sienien kannat jauhelihatäytteen sekaan. (ei ruokahävikkiä) 

JAUHELIHATÄYTTEISET PAPRIKAT 

 AINEKSET 

  •  400 g naudan jauhelihaa 
  •  4 kpl isoja paprikoita 
  •  1 sipuli 
  •  2-3 valkosipulin kynttä 
  •  2,5 dl kevyt/paksu kasvisrasvasekoitetta tai ruokakermaa 
  •  80 g Koskenlaskija sulatejuustoa (1/3 osa paketista) 
  •  1 kananmuna 
  •  1/2 tl mustapippuria 
  •  1/2 tl suolaa ripaus mustapippuria 
  •  1 tl savupaprikaa tai makeaa paprikajauhetta 
  •  1 tl oreganoa 
  •  8 rkl sinihomejuustomurua 
  •  8 rkl Emmental-juustoraastetta 

TYÖVAIHEET 

1. Leikkaa paprikat pituussuunnassa puoliksi. Poista siemenet ja kanta. 

2. Leikkaa sipulit ja valkosipulit ihan pieniksi paloiksi. 

3. Paista jauheliha kevyesti pienessä määrässä oliivi-/rypsiöljyä. Lisää sipulit ja valkosipulit. Hauduta yhdessä muutama minuutti ja mausta seos. 

4. Lisää lopuksi kasvisrasvasekoite ( tai kerma) ja sulatejuusto. Kun juusto on sulanut sekoitus on valmis. Lisää kananmuna sitomaan massaa jäähtyneeseen seokseen. 

5. Voitele vuoka kevyesti öljyllä, jotta paprikat eivät tartu vuokaan. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. (2-3 rkl/paprikan puolikas) 6. Lisää lopuksi jokaisen päälle 1 ruokalusikallinen aurajuustomurua ja 1 ruokalusikallinen juustoraastetta. 

7. Paista 200 asteessa 35 minuuttia. 

Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua folion alla. (Ohjeen suolan voi jättää halutessaan pois, koska aurajuustossa on suolaa, tai vähennä suolan määrää) 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita