Sitruunainen rahkamurupiirakka
Terkut Kyöpelinvuorelta!
Tämä sitruunainen rahkamurupiirakka vie kielen mennessään. Ohje on on erittäin helppo ja nopea.
Sitruunainen rahkapiirakka
Taikina ja muruseos
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
2 kpl munia
Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon rasvasula puuhaarukalla.
Ota tästä 1/3 osa talteen piirakan pinnalle tulevaan muruseokseen.
Lisää loppuun pohjaksi tulevaan taikinaan piimä ja munat. Saa jäädä paakkuiseksi. Levitä kahteen voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Käytin jauhotettuja sormia... (tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille) Tästä annoksesta saa kaksi piirakkavuoallista. Toinen meni lahjaksi. 😊
Valmista täyte. Sekoita rahka, sokerit ja munat keskenään. Pese sitruuna hyvin, raasta kuoren keltainen osa ja purista hedelmän mehu. Lisää ne täytteeseen.
Levitä rahkatäyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle muruseos.
Paista 200 asteessa 20-30 min minuuttia. (Uunista riippuen)
Tämä on hyvää ja helppoa leivontaa. Sekoitus puuhaarukalla riittää...
Maukasta pääsiäistä toivottaa Tarja ja Vilma-koira 🐣