Sienipiirakka

28.08.2021

Tämä ihana sienipiirakka sopii oikein hyvin suolaiseksi tarjottavaksi niin juhlana, kuin arkenakin.  Tässä piirakassa on käytetty metsäsieniä, mutta jos ei ole saatavilla metsäsieniä, niin olen tehnyt samalla ohjeella tätä piirakkaa kaupan herkkusienistä. Tämä on nopea tehdä ja maistuu hyvälle.

Sienipiirakka

Ohje:

Pohja

  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoja (tai jauhomix: 2 dl vehnäjauhoja+ 1,5 dl ruisjauhoja)
  • 3 rkl vettä

Paista pannulla:

  • 2-3 dl ryöpättyjä sieniä (tai 4-5 isoa herkkusientä)
  • puolikas paprika
  • 1 sipuli (125 g)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl pizzamaustetta tms.

Kermaviilimunaseos:

  • 2 dl  kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 100 g juustoraastetta
  • 100g fetajuustokuutioita

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää vesi. Leivo käsillä tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. (Halkaisija 26-28 cm)

Leikkaa ryöpätyt sienet pieneksi paloiksi. Paista niitä pienessä määrässä öjyä tai voita pannussa, jotta neste lähtee pois. Lisää pilkotut sipulit, valkosipulit ja paprika. Paista n. 5 min. Mausta. Jäähdytä seos.

Sekoita kulhossa kermaviili, munat ja juustot keskenään. Lisää samaan kulhoon jäähtynyt sieniseos. Sekoita hyvin keskenään. Kaada seos piirakkapohjalle ja levitä tasaiseksi.

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla tai toiseksi alimmaisella tasolla n 35-40 minuuttia. (Pohjaa ei tarvitse esipaistaa).

Nauti lämpimänä tai kylmänä. 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita