Sienipiirakka
28.08.2021
Tämä ihana sienipiirakka sopii oikein hyvin suolaiseksi tarjottavaksi niin juhlana, kuin arkenakin. Tässä piirakassa on käytetty metsäsieniä, mutta jos ei ole saatavilla metsäsieniä, niin olen tehnyt samalla ohjeella tätä piirakkaa kaupan herkkusienistä. Tämä on nopea tehdä ja maistuu hyvälle.
Sienipiirakka
Ohje:
Pohja
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 3,5 dl vehnäjauhoja (tai jauhomix: 2 dl vehnäjauhoja+ 1,5 dl ruisjauhoja)
- 3 rkl vettä
Paista pannulla:
- 2-3 dl ryöpättyjä sieniä (tai 4-5 isoa herkkusientä)
- puolikas paprika
- 1 sipuli (125 g)
- 2 valkosipulin kynttä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl pizzamaustetta tms.
Kermaviilimunaseos:
- 2 dl kermaviiliä
- 2 kananmunaa
- 100 g juustoraastetta
- 100g fetajuustokuutioita
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää vesi. Leivo käsillä tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. (Halkaisija 26-28 cm)
Leikkaa ryöpätyt sienet pieneksi paloiksi. Paista niitä pienessä määrässä öjyä tai voita pannussa, jotta neste lähtee pois. Lisää pilkotut sipulit, valkosipulit ja paprika. Paista n. 5 min. Mausta. Jäähdytä seos.
Sekoita kulhossa kermaviili, munat ja juustot keskenään. Lisää samaan kulhoon jäähtynyt sieniseos. Sekoita hyvin keskenään. Kaada seos piirakkapohjalle ja levitä tasaiseksi.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla tai toiseksi alimmaisella tasolla n 35-40 minuuttia. (Pohjaa ei tarvitse esipaistaa).
Nauti lämpimänä tai kylmänä.