Saiturin lehtipihvit
Hämmästyin jo aikoja sitten tämän ruoan helppouteen ja makuun. Wau! Nämä pihvit tehdään naudan jauhelihasta, mutta valmistuttuaan ne ovat kuin kokolihalehtipihviä. Näitä teen usein vähärasvaisesta paistijauhelihasta pakkaseen valmiiksi. Nämä maistuvat koko perheelle. Pihvit ovat hyviä myös hampurilaisessa, ranskalaisten kanssa ja vaikka pitaleivänkin sisällä. Itse syön nämä usein maustevoilla höystettynä kasvisten tai salaatin kanssa. Tätä pihviä on helppo syödä ja on takuumureaa! Lapsetkin tykkäävät! :) Nam! SUOSITTELEN!
Ohje:
- Naudan vähärasvaista paistijauhelihaa 100 g/ pihvi
- Voita tai öljyä paistamiseen
- Suola, pippuri
- Maustevoita pinnalle
- Tarvitset myös kaulimen ja leivinpaperia!
Jaa jauheliha n. 100 g palan pyöryköiksi. Kauli pyörykät kahden leivinpaperin välissä oikein ohueksi lehtipihviksi. ( n. 1 -1,5 mm). Laita pihvit pakasteeseen. Ne jäätyvät paistettaviksi noin 10 minuutissa.
Kuumenna paistinpannu ja paista pihvit voissa yksitellen n. 1,5 min / puoli ja käännä kunnes neste herahtaa pinnalle. Pihvi muuten vetäytyy paistettaessa kasaan, joten sen pitää olla ohut. Mausta varovasti, jos käytät maustevoita. :)
Paista siis yksitellen pihvit ja ota seuraava pihvi aina suoraan pakasteesta pannulle, sillä ne sulavat nopeasti.
Tätä pihviä on helppo syödä ja on takuumureaa! Lapsetkin tykkäävät näistä todella paljon! :)
Tätä Saiturin lehtipihviä voi tehdä myös esim. hirven jauhelihasta.
Tänään nautin tätä fetasalaatin kera. Ai, että oli hyvää!