Reissari-munakasleipä

27.09.2022

 Maistuisiko Reissumies-munakasvoileipä? Kyllä maistuu! Tämä aamupala/lounas on täyttävä ja terveellinen ja tästä satsista syö ihan varmasti kaksikin ihmistä. Tämä aamupala on noussut kuulemma kansainväliseksi aamupalahitiksi, mutta kylläkin paahtopeivällä tehtynä. Itse tykkään ruisleivästä, ja käytän sitä mielummin, kun on terveellisempääkin. Reissarileivät on paras voidella kevyesti levitteellä, jotta ne hieman kostuvat ja ehtivät pehmenemään  munakkaassa lisää. Juustoksi valitsin Punaleima Emmentalia, mutta cheddar-juustokin sopii mainiosti. Tämähän on aivan mahtava eväsleipäkin, sillä se pitää nälän lotolla pitkään!

Reissari-munakasleipä

Munakasmassa:

  • 3 kananmunaa
  • Ruohosipulia
  • Suolaa,pippuria

Lisäksi:

  • 2 kpl reissumies ruisleipää
  • 2 kpl emmental- juustoviipaletta
  • Keiju- levitettä
  • Paistamiseen rypsiöljyä

Voitele leivät keiju- levitteellä.
Riko munat ja lisää sinne mausteet ja ruohosipulisilppu.  Lämmitä paistinpannu ja laita pannulle rypsiöljyä. Kaada munakasmassa öljytylle paistinpannulle. 

Kasta leipien voideltu puoli kevyesti massan päällä, ja asettele leivät munakkaan päälle voipuoli ylöspäin.

Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakas hyytyy ja saa alapuolelle väriä. Käännä kaikki yhtäaikaa toisinpäin. (Voit käyttää apuna lautasta tai toista paistinpannua, jos massa hajoaa)

Käännä "ylimääräiset" munakkaan reunat yhteen ja laita toiselle leivälle 2 viipaletta maukasta juustoa. Taita leipäpalat vielä yhteen. Näin munakasmassa ja juusto jää leipien väliin.


Tästä satsista riittää kahdelle!

Aah, tämä on niin hyvää. Rakastan ruisleipää! <3

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita