Rahka- ja voisilmäpullat
Huomenna on Äitienpäivä ja ajattelimme mennä tyttärien ja vävyjen kanssa ulos piknikille, kun on tämä poikkeustila/korona-aika. Mikäs on sen ihanampaa kahvipullaa, kuin rahka- ja voisilmäpullat! Molempien ohje löytyy alta.
Pullataikina:
ohje:
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 14-15 dl venhnäjauhoja
- 150 g pehmeää margariinia
Sekoita hiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää jauhot pikkuhiljaa niin, että käytä ensin puuhaarukkaa. Sekoita voimakkaasti. Siirry käsin vaivaamiseen, kun taikina tulee vahvemmaksi. Elä tee liian kovaa taikinaa. Lisää lopussa huoneenlämpöinen margariini alustaen se hyvin taikinaan.
Kohota liinan alla 30-60 min.
Tee taikinasta pellille pyöreitä pullia ja kohota taas liinan alla 30 min. (27 pullaa)
Rahkapullat:
Paina lasilla pulliin kolot. Kasta lasia välillä jauhoissa, niin se ei tartu pulliin kiinni. Voitele reunat munalla. Lisää koloihin täyte.
Rahkatäyte:
- 250 g rahkaa
- 1/2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 dl sokeria
- 1-2 tl sitruunankuorta
- 1 tl sitruunamehua
- 1 kananmuna
Sekoita täytteen aineet keskenään ja laita pullien päälle. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Voisilmäpullat:
Voitele ensin pullat. Leikkaa pulliin ristikko saksilla noin 1,5 cm syvyydelle. Paina sinne iso nokare voita. (1 tl) ja sen päälle reilusti sokeria. Paista 225 asteessa 10-12 min.
Nämä ovat todella hyviä!