Quesadilla eli suomeksi "kesilla"
Nyt näyttää olevan suurta huutoa tämä taitettu tortilla, joka leikataan juuri tietynlailla ja paistetaan rapeaksi pannulla tai grillissä. Olen tehnyt paljon quesadilloja aiemminkin, joten testasin tietenkin tämän villityksen ja todentottahan tämä taittomenetelmä toimii erittäin hyvin tässä!
(Wikipediasta: Quesadilla on juustolla ja muilla suolaisilla täytteillä täytetty puolikuun muotoon taitettu vehnä- tai maissitortilla. Alkuperältään meksikolainen ruoka on saanut nimensä espanjankielen sanasta queso.)
Ohje: (1 quesadilla )
- 1 tortillalätty
- paholaisen hilloa
- juustoraastetta
- punasipulia
- miniluumutomaattia
- jalopenoa
- avocadoa
Leikkaa tortillaan 1 viilto letun keskelle saakka. Voitele tortilla paholaisen hillolla tai salsakastikkeella ja ripottele päälle juusto sekä muut ainekset.
Taittele tortilla 4 osaan ja paina joka taitos hyvin litteäksi.
Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen öljy. Laita quesadillat kuumennetulle pannulle ja paista niitä keskilämmöllä painon alla kunnes ovat kauniin ruskeita. Painon alla quesadillat litistyvät ja tulevat rapeiksi pinnaltaan. Painoksi sopii oikein hyvin esim. toinen paistinpannu, kuten minulla tässä kuvassa alla. Itse paistan nämä melko miedolla lämmöllä, sillä sisältä tuleva neste räiskyy muuten kovasti... Hiljaa hyvää tulee!
Nämä maistuvat oikein hyvin kylminä, eli on oikein hyvä suolapala vaikka illanistujaisiin etukäteen tehtynä.