Punajuurinen nakkikeitto

08.12.2023

Punajuuri on minun lempijuures ja teen paljon ruokia punajuuresta. Tästä tuli todella hyvä keitto! Pakkaspäivien superruokaa! Tätä teen tästä lähin usein! Suosittelen. Nam!

Punajuurinen nakkikeitto 

  •  300 g kuorettomia nakkeja 
  • 5 isoa punajuurta 
  •  6 perunaa 
  • 2 isoa porkkanaa 
  • 1 iso sipuli 
  •  2 valkosipulin kynttä 
  • 2,5 dl paseerattua tomaattia 
  • 1 rkl tomaattipyreetä 
  • 1, 3 l vettä (13 dl) 
  • 2 kasvisliemikuutiota 
  • 1 laakerinlehti 
  • 8 kokonaista maustepippuria 
  • 1,5 tl suolaa 
  • 1 tl mustapippurirouhetta 
  • 2 tl timjamia (kuivattu) 
  • 1 maustemitta (hyppysellien) valkopippuria 
  • 1 rkl tummaa balsamicoa 

Pilko nakit, sipulit ja valkosipulit. Pilko porkkanat ja perunat. Raasta punajuuri. 

Paista nakit ensin isossa kattilassa. Siirrä sen jälkeen lautaselle odottamaan. 

 Lisää kattilaan öljyä tai muuta rasvaa ja freesaa siinä sipulit, punajuuri, porkkanat ja valkosipuli. (5-10 min). Lisää tomaattipyree ja paseerattu tomaattimurska. Lisää kuumaa vettä noin 1, 3 litraa. 

Lisää mausteet: Laakerinlehti, suola, maustepippuri, mustapippuri, valkopippuri, timjami ja kasvisliemikuutiot. Anna punajuurien ja porkkanoiden kiehua kannen alla n. 20 min. 

 Lisää perunat ja anna perunoiden kypsyä noin 20-25 min. 

Lisää lopussa nakit ja balsamico. 

 Nam! Tästä tuli todella hyvää! Pakkaspäivien superruokaa! Tätä kyllä teen tästä lähin usein! 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita