Porsaan noisetit sinappi-rosepippurikastikkeessa

17.04.2020

Tässä helppo ja maukas viikonloppuruoka koko perheelle. Porsaan noisetit valmistuvat mureasta porsaan sisäfileestä.  Minulla oli jääkaapissa Maille Dijon kokojyväsinappia, joka on valmistettu kokonaisista sinapinsiemenistä. Se antaa sinapille sen rakeisen rakenteen ja voimakkaan maun ja halusin käyttää sen tähän kastikkeeseen. Rakastan myös rose'-pippurin makua ja yhdistin molemmat maut tähän ruokaan. Kastikeessa on siis ihana siemeneminen purutuntuma myös. Voi jestas kun tuli hyvää. :)  Suosittelen!

Porsaan noisetit sinappi-rosepippurikastikkeessa

Ohje:

  • 500 g porsaan sisäfilettä
  • 1 sipuli
  • 1 iso valkosipulin kynsi
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl ruokakermaa tai kuohukermaa 
  • 1 -2  dl vettä (huuhdoin kermapurkin ja kaadoin kastikkeeseen)
  • 2 rkl kokojyväsinappia
  •  suolaa ja rosepippuria

Poista lihasta kalvot ja leikkaa liha n. 1 - 1,5 cm viipaleiksi . Painele viipaleita kevyesti. Ripottele pihvien molemmille puolille suolaa ja rosepippuria. Paista noisetit kevyesti voissa molemmin puolin. (eli niin, että saat kauniit rusekeat pinnat ) Siirrä paiston jälkeen sivuun odottamaan. Elä huuhdo pannua, sillä siinä on makuja!

Lisää pannulle vielä voita tai öljyä ja freesaa siinä sipulisilput kevyesti. Lisää vehnäjauho ja pyöritä sipulivoiseoksessa tasaiseksi.  Lisää kerma, vesi, sinappi, 5-8 kpl kokonaisia rosepippureita. Sekoita tasaiseksi ja keitä miedolla lämmöllä n. 5 min, jotta jauhot suurustavat kastikkeen. 

Lisää paistetut noisetit ja hauduta vielä hiljaisella tulella kannen alla noin 15 minuuttia. Maista vielä maku ja lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoile perunoiden ja juuresten kanssa.

Tämä on kokeilemisen arvoinen sapuska! Helppoa ja hyvää!

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita