Perunarieskat
11.11.2023
Jäikö perunamuussia ruokailusta? Minulla jäi bataattimuussia ja tein siitä sitten pehmeitä ihania rieskoja. Teen aina rieskoja muusin jämistä. Älä siis heitä muussia menemään, koska rieskat on todella helppo ja nopea tehdä eikä tule ruokahävikkiäkään. Rieskat maistuu parhaiten lämpimänä voin ja juuston kanssa...nam! Huom. Nämä voi hyvin myös pakastaa!
Ohje:
- 5 dl muussia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 kanamuna
- 1 tl suolaa
Sekoita jauhot, muna ja suola muussiin. Taikina saa jäädä löysäksi ja tahmeaksi. Jauhojen määrä riippuu muussin määrästä.
Taputtele löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille jauhotetuin sormin. Tee haarukalla useita reikiä rieskoihin ennen paistoa.
Paista 250 asteessa uunin keskitasolla n. 8-10 min. kunnes saavat kivoja ruskeita laikkuja pintaan.
Helppoa ja hyvää perinneruokaa parhaimmillaan!
Kuva on Porkkana-perunarieskoista.
