Porkkanalaatikko
Lapsesta saakka olen "vaatinut" đ, ettĂ€ joulupöydĂ€ssĂ€ tĂ€ytyy olla ainankin porkkanalaatikkoa.đ JĂ€lkikasvunikin nykyÀÀn rakastaa "porkkista". TĂ€llĂ€ ohjeella Ă€iti/mummo sen suurin piirtein valmisti. â€. Rakastan joulua ja helpotan jouluani valmistamalla mm. laatikot etukĂ€teen. Ohessa ohje porkkikseen. .
Porkkanalaatikko (2,5 l)
- 2 kg porkkanoita
- 1,5 -2 l vettÀ keittÀmiseen suolaa .
- 5 rkl tummaa siirappia (reilusti)
- 1 mm valkopippuria
- 3 kananmunaa
- 2 tl suolaa
- 3 dl porkkanoiden keitinvettÀ
- korppujauhoja ja voita
Riisipuuro
- 2 dl vettÀ
- 2 rkl voita
- 2 dl puuroriisiÀ
- 8 dl maitoa
- 1tl suolaa
Puuro:
LisÀÀ riisit kiehuvaan veteen. LisÀÀ voi. Anna kiehua muutaman minuutin, niin ettÀ vesi imeytyy riiseihin. LisÀÀ maito ja kypsennÀ puuroa vÀlillÀ sekoittaen miedolla lÀmmöllÀ n. 50-60 min. Mausta lopuksi suolalla. (Tee puuro mieluiten teflonkattilassa.) .
Laatikko:
Kuori ja pilko porkkanat. KeitÀ ne suolalla maustetussa vedessÀ kypsiksi. ( n. 45 min.) Kaada porkkanoista vesi pois talteen. Survo porkkanat. LisÀÀ seokseen puuro, mausteet, siirappi, kananmunat ja porkkanoiden keitinvettÀ n.3 dl.
.
Voitele vuoat kevyesti. TÀytÀ vuoat seoksella ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Tee pintaan kuvioita lusikalla. Voit pakastaa laatikot nyt raakana ja paistaa vasta jouluna tai paista 160-170 ° C asteessa n. 1,5 h. Laita ennen paistoa laatikoiden pÀÀlle voinokareet. Jos pakastat laatikot kypsennyksen jÀlkeen, niin ÀlÀ laita voita pinnalle.
Maukasta joulua!