Porkkanalaatikko

16.12.2022

Lapsesta saakka olen "vaatinut" 😙, ettĂ€ joulupöydĂ€ssĂ€ tĂ€ytyy olla ainankin porkkanalaatikkoa.😊 JĂ€lkikasvunikin nykyÀÀn rakastaa "porkkista". TĂ€llĂ€ ohjeella Ă€iti/mummo sen suurin piirtein valmisti. ❀. Rakastan joulua ja helpotan jouluani valmistamalla mm. laatikot etukĂ€teen. Ohessa ohje porkkikseen. . 

Porkkanalaatikko (2,5 l)

  •  2 kg porkkanoita
  • 1,5 -2 l vettĂ€ keittĂ€miseen suolaa . 
  • 5 rkl tummaa siirappia (reilusti) 
  • 1 mm valkopippuria 
  • 3 kananmunaa 
  • 2 tl suolaa 
  • 3 dl porkkanoiden keitinvettĂ€ 
  • korppujauhoja ja voita

Riisipuuro 

  • 2 dl vettĂ€ 
  •  2 rkl voita 
  • 2 dl puuroriisiĂ€ 
  •  8 dl maitoa 
  • 1tl suolaa 

Puuro: 

LisÀÀ riisit kiehuvaan veteen. LisÀÀ voi. Anna kiehua muutaman minuutin, niin ettĂ€ vesi imeytyy riiseihin. LisÀÀ maito ja kypsennĂ€ puuroa vĂ€lillĂ€ sekoittaen miedolla lĂ€mmöllĂ€ n. 50-60 min. Mausta lopuksi suolalla. (Tee puuro mieluiten teflonkattilassa.) . 

Laatikko: 

Kuori ja pilko porkkanat. KeitĂ€ ne suolalla maustetussa vedessĂ€ kypsiksi. ( n. 45 min.) Kaada porkkanoista vesi pois talteen. Survo porkkanat. LisÀÀ seokseen puuro, mausteet, siirappi, kananmunat ja porkkanoiden keitinvettĂ€ n.3 dl. . Voitele vuoat kevyesti.  TĂ€ytĂ€ vuoat seoksella ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Tee pintaan kuvioita lusikalla. Voit pakastaa laatikot nyt raakana ja paistaa vasta jouluna tai paista 160-170 ° C asteessa n. 1,5 h. Laita ennen paistoa laatikoiden pÀÀlle voinokareet. Jos pakastat laatikot kypsennyksen jĂ€lkeen, niin Ă€lĂ€ laita voita pinnalle. 

Maukasta joulua!

Luo kotisivut ilmaiseksi! TÀmÀ verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tÀnÀÀn! Aloita