Pellillinen sienipiirakkaa
Tämä sienipiirakka sopii oikein hyvin suolaiseksi tarjottavaksi niin juhlana kuin arkenakin. Tässä piirakassa on käytetty kaupan herkkusieniä, koska en ole tänä vuonna harmikseni löytänyt metsäsieniä juuri ollenkaan metsästä. Tämä piirakka on nopea tehdä ja maistuu ihanalle, johon on tuotu lisämakua kapriksilla. Porkkanakin tuo piirakkaan makuja ja lisäväriä (syysväriä) sekä vähän rapsakkuutakin. Pohja on siis rapsakan ohut ja varsinkin rapsakka paistettuna uunin alatasolla.
Sienipiirakka (pellillinen)
Ohje:
Pohja
- 230 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
- 6-7 dl vehnäjauhoja
- 6 rkl vettä
Paista pannulla:
- 400 g pilkottuja herkkusieniä
- 3 porkkanaa (suikaloitu)
- 1 purjosipuli (suikaloitu)
- 1 sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- Timjamia, rosmariinia
Kermaviilimunaseos:
- 4 dl kermaviiliä
- 3 kananmunaa
- 180-200 g juustoraastetta
- Pinnalle kapriksia.
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää vesi. Leivo käsillä
tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja
reunoille.
Leikkaa sienet ja kasvikset (sipuli, porkkana ja purjo) pieneksi
paloiksi tai suikaleiksi. Paista niitä yhdessä pienessä määrässä öjyä
tai voita pannussa n. 5-10 min. Mausta.
Sekoita kulhossa kermaviili, munat ja juustot keskenään. Lisää samaan
kulhoon jäähtynyt sieniseos. Sekoita hyvin keskenään.
Kaada seos
piirakkapohjalle ja levitä tasaiseksi. Lisää pinnalle halutessasi
kapriksia. *Ne antavat mukavaa makua ja suolaisuutta piirakkaan.*
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla tai toiseksi alimmaisella tasolla n 35-40 minuuttia. (Pohjaa ei tarvitse esipaistaa).
Katso myös sienipiirakka ohje metsäsienistä , jossa on fetaa ja paprikaa