Pehmeä vuokaleipä
12.09.2022
Tästä tuli todella maukasta ja pehmeää vuokaleipää! Käytin tähän leipään kaikki jauhon jämät kaapista. Minulla oli paljon sämpyläjauhoja eri pusseissa. Siivilöin jauhoista rouheet ja leseet pois, koska nyt en halunnut rouheista leipää! Käytän siivilöidyt leseet toisissa leivonnaisissa myöhemmin erikseen tai ihan koristeena sämpylöihin jne. Tähän voisi myös käyttää jauhomiksiä (8-9 dl vehnäjauhoja + 1,5-2 dl ruisjauhoja)
Ohje:
- 5 dl vettä
- 1 kuivahiivapussi
- 1 dl sämpyläjauhoja, joista on leseet siivilöity pois.
- 1/2 dl siirappia
- 2 tl suolaa
Kaikki ylläolevat aineet sekoitetaan reilusti käden lämpöiseen veteen.
Jätä *30 minuutiksi* liinan alle muhimaan.
- 9 dl sämpyläjauhoja
- 1/2 dl öljyä
Lisää tämän jälkeen n.9 dl sämpyläjauhoja . Aluksi puuhaarukalla
sekoittaen ja lopuksi kädellä. Lisää myös öljy. Saa olla löysää. Nostata
taas 30 min liinan tai kannen alla.
Voitele vuoka ja lusikoi löysä taikina vuokaan. Nostata taas n. 30
min.
Tee leipään viiltoja, jotta se ei kohoa paiston aikana vuoan yli ja
onhan se kaunis koristekkin leivän pinnalla.
Paista uunin alaosassa 225 ° C
25-30 minuuttia.
Katso myös ohje Vaalea vuokaleipä
Nauti!