Parsakeitto

14.04.2020

Kevät on parsan aikaa! Tämä suussasulava samettinen parsakeitto maistuu niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Lämpimänä tykkään laittaa keittoon raejuustoa. Nam! Minulta löytyi jääkaapista parsakaalia ja tankoparsaa, joten yhdistin ne tähän keittoon. Helppo, nopea ohje ja kevyttä ruokaa.

Ohje: (6 annosta)

  • 1 nippu (terttu) parsakaalia
  • 1 nippu tankoparsaa
  • 1 sipuli
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä
  • 1 rasia tuorejuustoa (yrtti)
  • 2 kpl kasvisliemikuutiota
  • 1 l vettä
  • suolaa, mustapippuria

Kuullota sipulit kattilassa pienessä määrässä voita tai öljyä. Kaada kattilaan vesi. Lisää liemikuutiot, kun vesi kiehuu kevyesti.

Lisää puhdistetut parsapalat joukkoon. Muista poistaa tankoparsasta puumainen tyvi kokonaan. Keitä kypsiksi liemessä. 

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai useassa erässä hieman jäähtyneenä blenderissä. Kuumenna uudelleen ja lisää tuorejuusto. Mausta. (Tähän sopii myös Koskenlaskija-juusto erinomaisesti). 

Tarjoa leipäkrutonkien tai raejuuston kanssa.

Nauti!


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita