Paistetut muikut
04.09.2022
Voiko olla ihanampaa ja niin suomalaista hyvää ruokaa, kuin järviemme anti -> muikut! Tästä ruoasta tykkää ainankin minun perheeni ja koirakin, sillä siivoan muikut itse ja paistan päät erikseen koiralle. Siitä saa koirakin kunnon protskuja! Tarjoan miltei aina muikut muusilla/perunoilla ja kermaviilikastikkeella. Edullista sapuskaa!
Ohje:
- 800g - 1 kg muikkuja
- 1,5 dl ruisjauhoja
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 -3 tl suolaa. (maun mukaan tämäkin)
- valkopippuria
Pyöritele muikut jauhoseoksessa, joissa on mausteet . Paista miedolla lämmöllä voissa paistinpannulla. Laske paiston jälkeen talouspaperin päälle, jotta säilyvät rapeina. Olen usein suolannut muikkuja heti perkaamisen jälkeen vähän ja antanut maustua sitten hetken aikaa jotta maustuvat paremmin.
Kermaviilikastike:
- 2 dl kermaviiliä
- sitruunamehua
- suolaa, pippuria, hunajaa, tilliä
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia. Hunaja tuo mahtavan maun tähän kylmään kastikkeeseen. Tarjoa ruoka muussin, sitruunalohkojen ja tillin kanssa! Lisukkeeksi sopii parsa!