Paistettu kesäkurpitsa-porkkanalisuke
13.07.2020
Ai että on hyvää! Bongasin tämän ohjeen netistä, kun etsin uusia reseptejä kesäkurpitsalle. Tämän alkuperäinen ohje on Sikke Sumarin. (Ohje oli Iltasanomissa) Muutin ohjetta hieman mausteiden suhteen, sillä kaapistani ei löytynyt korianteria enkä halua lisätä ruokiini nyt sokeria, koska siitä saa vaan turhia hiilihydraatteja lisää ruokaan. Yritän nyt välttää huonoja hiilareita kevennetyllä ruokavaliollani.
Ohje: (2 annosta)
- 1/2 kesäkurpitsa (100 g)
- 1 porkkana (100g)
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- mustapippuria ja suolaa
Leikaa kesäkurpitsa ja porkkanat siivuiksi. Paista ensin kesäkurpitsoja oliiviöljyssä muutama minuutti kummaltakin puolelta, kunnes ne saavat kauniin ruskean pinnan. Siirrä toiseen kulhoon odottamaan.
Paista porkkanat oliiviöljyssä n. 5 minuuttia ja lisää sitten valkosipuliviipaleet ja mausteet. Paista yhdessä vielä hetki, kunnes valkosipuli on kypsynyt. Lisää lopuksi ruokalusikallinen etikkaa. Yhdistä kesäkurpitsat ja porkkanat. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua kannen alla. Lisuke maistuu oikein hyvältä jäähdytettynä tai lämpimänä. Ripottele pinnalle persiljaa.
Tästä määrästä syön itse kaksi kertaa esim. kanan kanssa.
Yhdessä annoksessa kesäkurpitsa-porkkanlisuketta on 147 kcal (HH 5,5; Rasvaa 13,7; Prot. 1,0)