Paahdettu kasvis/juureskeitto
Välipäiville on helppoa valmistaa paahdettu valkosipulinen
kasvis-juureskeitto. Kaikki kasvikset vain uunipellille, jonka jälkeen
maustaminen ja uuniin tunniksi. Soseutus blenderillä ja eikun syömään!
Itse rakastan paahtuneen valkosipulin makua ja siksi tässä ohjeessa on sitä paljon. Uunissa sipulin maku laimenee todella paljon. Jos et pidä valkosipulisesta keitosta, niin laita mukaan vaikka vain muutama kynsi.
Paahdettu kasvis/juureskeitto (4-6 annosta)
Ainekset
- 2 perunaa
- 2
porkkanaa
- 2
sipulia
- 2
kokonaista valkosipulia
- 2
tomaattia
- 1
pieni kukkakaali
- ripaukset
suolaa, timjamia, meiramia, mustapippuria
- 3
rkl
rypsiöljyä
- 1,5
kpl
kasvisliemikuutio
- 1
l
vettä
- 1 rkl tummaa balsamicoa
Työvaiheet
1. Kuori porkkanat, perunat ja sipulit. Pilko tomaatit, porkkanat, perunat, kukkakaalit ja sipulit isoiksi lohkoiksi. Valkosipulia ei tarvitse kuoria riittää, kuin halkaisee keskeltä.
2. Laita kaikki kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kaada kasvisten päälle öljyä ja ripottele päälle mausteet . Pyörittele kasviksia hyvin mausteissa.
3. Paahda kasviksia uunissa 180-200 asteessa n. 60 min.
4. Tee sillä aikaa kasvisliemi, jossa on 1 l vettä ja 1,5 kasvisliemikuutiota.
5. Irroita valkosipulit kuorestaan haarukalla ( lähtevät erittäin helposti) ja lisää ne blenderiin muiden kasvisten kanssa. Kaada sinne mukaan myös kaikki neste uunipelliltä. Lisää blenderiin myös kasvislientä n. 5 dl. (tai kaikki jos mahtuu mukaan) Soseuta!
6. Kaada soseutettu keitto kattilaan ja lisää loppu kasvisliemi mukaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
7. Lisää lopuksi tumma balsamico . Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto
tuntuu liian paksulta.
Keittoa voi pehmentää myös kermalla, mutta itse jätin sen nyt pois, koska tykkään syödä tätä keittoa raejuuston kanssa, joka pehmentää makua upeasti. Nauti!
ps. Valkosipulien maku laimenee todella paljon paahdettaessa.
Tarjoile raejuuston, paahdettujen siementen tai leipäkrutonkien kanssa!
Ohje: Tarja Pasanen/vesikielellä @waterontongue

