Mummon haarukkaleivät
26.01.2023
Lapsuuden kodissa teimme usein näitä haarukkaleipiä. Löysin äidin ohjeen, mutta huomasin, että ohjeessa oli aika vähän sokeria. Ilmeisesti sokeri oli silloin ennen vanhaan niin kallista, että sitä säästeltiin. Seuraavalla kerralla lisään ohjeeseen enemmän sokeria. Tämä ohje on nyt se "mummon ohje". Muuten näistä tuli helposti leivottavia. Ajattelin koristella nämä vielä ennen tarjoilua sulalla suklaalla, niin saan makeutta niihin lisää.
Haarukkaleivät 54 kpl
- 200 g margariinia
- 1 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. lisää muna ja kuivat aineet mukaan.
Pyörittele pellille pieniä palloja ja paina haarukalla kuvio.
Paista 180-200 °C
10-14 min
Älä paista liian ruskeaksi.
Nämä aion vielä koristella suklaalla!