Merimiespihvi porsaan ulkofileestä
Pitkään haudutettu merimiespihvi on niin mureaa ja maukasta arki- kuin juhlaruokaakin. Itse tykkään tehdä tämän edullisesta porsaan ulkofileestä. Helppoa ja vaivatonta uuniruokaa!
Ainekset:
- 500-600 g porsaan ulkofilettä
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 porkkanaa
- 6 isoa perunaa
- 2 dl olutta
- 1-2 dl lihanpaistolientä
- voinokareet pinnalle
Valmistus:
Viipaloi perunat, sipulit ja porkkana ohuiksi siivuiksi. Silppua valkosipuli.
Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja nuiji kevyesti. Paista liha kevyesti pienissä erissä pannulla (pinnat kiinni) ja mausta kevyesi mustapippurilla ja suolalla. Huuhtele paistinpannu joka paiston jälkeen vedellä ja kaada erilliseen kattilaan lihalientä varten.
Lataa siis kaikki ainekset kerroksittain vuokaan. Aloita ja lopeta perunoilla. Mausta suolalla ja pippurilla jokainen kerros. Lisää lopuksi olut ja lihaliemi. Laita muutama voinokare päälle ja paista uunissa 3-4 h ( 225 asteessa 45 min ja loppuaika 160-170 asteessa.) . Laita lopussa folio tai kansi päälle. Jauhoiset perunat mm. imevät nestettä paljon. Maku vain paranee, kun maltat hauduttaa miedossa lämmössä kauan. Lisää lientä tarvittaessa.
Anna vetäytyä hyvin ennen tarjoilua. Maukasta loppiaista. :)
-Tarja-