Maustevoi

16.04.2020

Grillikausi tulee taas ja mikäpä kruunaa hyvän pihvin, kuin itse tehty maustevoi! Maustevoi kylläkin käy muunkin ruoan päälle, kuin grillatun. Käytän sitä jopa jonkin ruoan paistamiseen, jos alkaa olemaan voin "päiväys" lopussa.

Tässä helpot ohjeet maustevoille:

mm=maustemitta (1 ml) 

Näitä tarvitset:

  • voita erilaisiin maustevoihin
  • leivinpaperia (voipaperia)
  • jokin viivotin
  • valkosipulia
  • erilaisia pippureita
  • grillimaustetta
  • currya
  • yrttejä tilli, persilja, basilika jne

Sekoita mausteet huoneen lämpöiseen voihin. (voit myös notkistaa voita pikaisesti mikrossa)

Levitä seos leivinpaperin päälle. Taita paperi kahtia. Ota alimmaisesta kiinni ja työnnä päällimmäistä viivottimella pötköksi. Rullaa päistä ja laita pakasteeseen. Kuvat alla!

Valkosipuli-rosepippurivoi:

  • 50 g voita
  • 2 mm rosepippuria (rouheena)
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna 

Persiljavoi

  • 50 g voita
  • 1 mm mustapippuria (rouheena)
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna 
  • 1 rkl persiljaa silppuna

Sinihomejuustovoi

  • 50 g voita
  • 1 rkl homejuustomurua

Grillimaustevoi

  • 50 g voita
  • 3 mm grillimaustetta
 

Valkosipuli-savupaprikavoi:

  • 50 g voita
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1/2 tl savupaprikaa
  • ripaus mustapippuria  



Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita