Maustevoi
16.04.2020
Grillikausi tulee taas ja mikäpä kruunaa hyvän pihvin, kuin itse tehty maustevoi! Maustevoi kylläkin käy muunkin ruoan päälle, kuin grillatun. Käytän sitä jopa jonkin ruoan paistamiseen, jos alkaa olemaan voin "päiväys" lopussa.
Tässä helpot ohjeet maustevoille:
mm=maustemitta (1 ml)
Näitä tarvitset:
- voita erilaisiin maustevoihin
- leivinpaperia (voipaperia)
- jokin viivotin
- valkosipulia
- erilaisia pippureita
- grillimaustetta
- currya
- yrttejä tilli, persilja, basilika jne
Sekoita mausteet huoneen lämpöiseen voihin. (voit myös notkistaa voita pikaisesti mikrossa)
Levitä seos leivinpaperin päälle. Taita paperi kahtia. Ota alimmaisesta kiinni ja työnnä päällimmäistä viivottimella pötköksi. Rullaa päistä ja laita pakasteeseen. Kuvat alla!
Valkosipuli-rosepippurivoi:
- 50 g voita
- 2 mm rosepippuria (rouheena)
- 1 valkosipulin kynsi murskattuna
Persiljavoi
- 50 g voita
- 1 mm mustapippuria (rouheena)
- 1 valkosipulin kynsi murskattuna
- 1 rkl persiljaa silppuna
Sinihomejuustovoi
- 50 g voita
- 1 rkl homejuustomurua
Grillimaustevoi
- 50 g voita
- 3 mm grillimaustetta
Valkosipuli-savupaprikavoi:
- 50 g voita
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- 1/2 tl savupaprikaa
- ripaus mustapippuria