Lohimedaljonki ja uudet perunat
05.06.2020
Viikonlopun herkkuhetkiin sopii ihanasti uudet perunat ja lohimedaljonki kermaviilikastikkeen kanssa. Nyt on ollut kirjolohi tarjouksessa ja kannattaa ostaa kerralla vähän isompikin satsi ja tehdä siitä grillissä tai paistinpannulla maistuvia lohimedaljonkeja ja osasta vaikkapa lohikeittoa! Mökkiruokaa parhaimmillaan. Nam!
Lohimedaljonki
Ohje:
- 600 g kirjolohifilettä (4 medaljonkia a´150g)
- voita ja rypsiöljyä paistamiseen
- valkopippuria, suolaa, tilliä
Tarkista, että lohifileessä ei ole ruotoja. Nypi pois pinseteillä. Huuhtele ja kuivaa file talouspaperilla.
Leikkaa filee noin 1,5 cm välein viipaleiksi niin, että ensimäinen viilto vain lähelle nahkaa ja seuraava kokonaan poikki. Näin saat medaljonkipaloja, Taita palat medaljongeiksi siten, että nahka jää keskelle.
Paista lohimedaljongit voi-ölyseoksessa noin 2 minuuttia/puoli. Valele lohta pannuun kertyvällä rasvalla. (keskilämmöllä)
Mausta medaljongit pannussa juuri ennen kääntöä ripauksella suolaa ja pippuria. Lisää paistetun medaljongin pinnalle muutama tippa sitruunamehua ja tillisilppua.
Nauti uusien perunoiden, sitruunoiden, salaatin ja tilli-kermaviilikastikkeen kanssa.