Lindströminpihvit
21.04.2020
Olen aina syksyisin tehnyt itse etikkapunajuuria, ja nyt onkin hyvä aika alkaa tyhjentämään kylmäkellaria. Päätin tehdä maukkaita ja terveellisiä Lindströminpihviä. Tässä tulee siis ihana arkiruokaohje tälle keväälle ja sen kanssahan maistuu upeasti "Kapen paistetut varhaiskaalit" ja aurakermaviilikastike. Laitan tuon kaalin ohjeen erikseen myöhemmin. Tästä ruoasta tuli niin hyvää ettei sanotuksi saa! Nam!
Lindströminpihvit
Ohje:
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 dl etikkapunajuuria
- 1 sipuli
- 1 valkosipuli
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl ruokakermaa
- 1 dl punajuurilientä
- 1 kananmuna
- 1/2 tl Mustapippuria ja suolaa maun mukaan
Sekoita korppujauhot, kerma ja punajuuriliemi kulhossa ja anna turvota n. 5 min.
Paista sillä aikaa kevyesti sipulisilput. (sipuli ja valkosipuli).
Survo tai raasta punajuuret. Minä surautin ne blenderissä. Jätin vähän karkemmaksi.
Lisää turvonneeseen korppujauhoon jauheliha, paistetut sipulit, punajuuret ja kananmuna ja mausteet. Anna maustua seoksen vielä hetki. (10 min).
Muotoile pihvit pellille leivinpaperin päälle. (Käytin apuna 1/2 dl mittaa, jolla sain saman kokoisia pienenpiä pihviä yht. 16 kpl). Lopuksi painoin mitalla pallerot litteämmäksi. En tarvinnut hanskoja ja kädet jäivät putipuhtaaksi. :)
Paista 200 asteessa uunissa n. 20 min.