Minun Lasagneni
Teen aika usein lasagneni ilman juustokastiketta, koska lisään juuston mielummin suoraan jauhelihakastikkeeseen tai lisäämällä sitä joka kerrokseen erikseen jauhelihakastikkeen ja lasagnelevyjen väliin. Nestettä kylläkin täytyy lisätä jauhelihakastikkeeseen enemmän, jotta saan lasagnesta mehukkaan ja täyteläisen. Oikotietä käyttäen saan kuitenkin ihan hyvän ja maukkaan lasagnen. Kokeileppas tätä ohjetta!
Ohje:
- 400 g naudan jauhelihaa (7%)
- 1-2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 500 g tomaattimurskaa
- 9 dl vettä
- 4 rkl ketshuppia
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 tl oreganoa (1 tl oreganoa, 1 tl basilikaa)
- 1 tl currya
- 2 lihaliemikuutiota
- 200 g juustoraastetta (150 g kastikkeeseen ja 50 g lasagnen päälle)
- Lasagnelevyjä 9-12 kpl
Paista jauheliha ja sipulit kasarissa. Lisää mausteet, tomaattimurska, ketshuppi ja vesi. (Huuhtele vedellä myös murskan tölkki ja lisää kasariin). Lisää lihaliemikuutiot. Keitä kastiketta hauduttaen 10-15 minuuttia!
Maista seosta. Lisää halutessasi lisää suolaa tai mausteita. Lisää juustoraaste. Anna sen sulaa kastikkeeseen kokoajan sekoittaen.. (n. 3 minuuttia).
(Huom. Voit myös lisätä juuston erikseen kerroksien välissä jauhelihakastikkeen päälle!)
Voitele uunivuoka. Lataa siihen kerroksittain kastiketta ja lasagnelevyjä niin, että aloitat ja lopetat kastikkeella. Lisää lopuksi pinnalle loput juustoraasteesta. (3-4 kerrosta levyjä, riippuen uunivuoan koosta)
Paista uunin toiseksi alimmaisella tasolla 200 asteessa n. 40 min!
Anna lasagnen vetäytyä 10-15 min ennen tarjoilua kannen tai folion alla. Nauti!
Tämähän ruoka vain paranee lämmitettäessä....