Lanttulaatikko
21.12.2022
Tällä äidin perinteisellä luottoreseptillä onnistun tekemään aina mahtavan maukkaan lanttulaatikon. Siirappia tulee paljon, mutta se pehmentää lantun makua, eikä laatikosta tule kitkerän makuista. Kuohukerman voi korvata vaikka ruokakermalla tai kermamaidolla. Kuohukermalla tulee todella maukasta ja täyteläistä. Joulu on kerran vuodessa, ja minä teen aina kuohukermaan. :)
Ohje:
- 2 kg valmista lanttusosetta
- 2 dl korppujauhoja
- 4-5 dl kuohukermaa
- 4 kananmunaa
- 2 dl siirappia
- 2 tl suolaa
- 1 tl inkivääriä
- 2 mm valkopippuria (mm=maustemitta eli 1ml)
- Voita vuokien voiteluun ja laatikoiden pinnalle Pinnalle myös korppujauhoja
Aloita laittamalla korppujauhot turpoamaan kermaan. (20 min) Sekoita kaikki ainekset lanttusoseeseen.
Jaa vuokiin (tulee 3 litraa valmista lanttulaatikkoa) Laita pinnalle korppujauhoja ja koristele pinnat lusikalla. Lisää myös jokaiseen vuokaan pari nokaretta voita.
Paista 160 ° C n. 1,5 h. Maukasta joulua!
Joulun ohjeita täällä!