Lämmin kanasalaatti

13.06.2021

Perusruoan tekeminen pitää mielestäni olla helppoa ja vaivatonta.  Itse suosin uuniruokia ja kesällähän nämä on helppo tehdä myös grillissä. Tässä aivan ihana lämmin kanasalaatti, jonka ainekset valmistuvat kaikki samaan aikaan uunissa. Lisukkeksi tähän lämpimään salaattiin laitan lautaselle myös avocadoa ja omenaa. Ne tuovat mukavaa raikkautta annokseen! Nam, kun on hyvvee!

Ohje: (2 annosta)

  • 2 kananfileepihviä (a´100-120g)
  • 1/2 kesäkurpitsa (120g)
  • 1 suippopaprika (100g)
  • 1 punainen chili
  • 6 kirsikkatomaattia (100g)
  • 1 punasipuli (70 g)
  • 1 iso porkkana (100g)
  • kourallinen tai kaksi sokeriherneitä palkoineen (150g)
  • 1 omena (150g)
  • suola, rosepippuri, curry, mustapippuri, valkosipulirouhe, meirami, rosmariini
  • 2 rkl oliiviöljyä 

Ota kananfileepihvit huoneenlämpöön. Kuivaa kanat talouspaperilla. Leikkaa pihvit ohuemmiksi leveimmästä kohdasta halkaisten  "perhosiksi". (paistuu tasaisemmin). Voitele kanojen paistovuoka öljyllä. Mausta kanat suolalla, currylla, valkosipulirouheella ja rosepippurilla molemmin puolin. Jätä maustumaan puoleksi tunniksi. Valmistele sillä aikaa vihannekset.

Pilko kaikki vihannekset. Porkkanat tykkään leikata höylällä aivan ohuiksi lastuksi, koska ne kypsyvät nopeammin. Poista paprikoista ja chilistä siemenet. Pilko chilit pieniksi, niin maku tasoittuu tasaisemmin salaattiannoksiin. (älä murskaa). Pese herneenpalot. Poista "ruodot". Paista herneet palkoineen päivineen uunissa. 

Mausta vihannekset oliiviöljyllä, suolalla, valkosipulirouheella, meiramilla, rosmariinilla, pippurilla jne. 

Paista kaikki uunissa 225 asteessa yhtäaikaa omissa vuoissaan tai pellillä. Kanat kypsyvät 20 minuutissa ja vihannekset 15 minuutissa. (Voit laittaa vihannekset vähän myöhemmin uuniin) 

Poista herneet kypsennyksen jälkeen paloista työntämällä ne veitsellä ulos. Lähtee helposti. Kätevää! (Palkoja ei syödä. Ne ovat puumaisen kuivakkaita). Näin valmistamalla herneistä tulee mehukkaita!

Leikkaa vetäytynyt kananfileleike paloiksi ja kokoa salaattilautaset! Koristele raikkaalla omenalla ja basilikalla! 

Tämä ei mielestäni kaipaa mitään salaatinkastiketta, mutta halutessasi loraus oliiviöljy- omenaviinietikkakastiketta antaa mukavaa kirpeyttä salaattiin tai lusikallinen esim. Turkkilaista jogurttia tuo ihanaa pehmeyttä makuihin.

Nauti!

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita