Kurkkusalaatti

03.11.2023

Kurkkusalaatti chilillä ja valkosipulilla höystettynä 

Ohje;

  • 1 kg avomaan kurkkuja (8-10 kpl) 
  • 1 paprika 
  • 1 chili 
  • 2 sipulia (isoja) 
  • 3 valkosipulin kynttä 
  • 1- 1,25 dl väkiviinaetikka 
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa 
  • 1-2 tl sinapinsiemeniä (1 tl on ehkä parempi) 
  •  1 rkl kuivattua tilliä (3-4 tl) 
  • 250 g hillosokeria 

Muista pestä kurkut ja paprika hyvin!. Pilko kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi. Siirrä ne kattilaan. Lisää kattilaan etikka, suola, sinapinsiemenet, tilli ja siirrä levylle kiehumaan. (10 min) Kun alkaa kuumenemaan kunnolla, niin lisää sitten hillosokeri. Anna kurkkujen kypsyä hillosokerissa 15-25 minuuttia. Totesin, että pidempi kypsennys on parempi! paprikatkin ehtivät kypsymään.

Muista sekoitella välillä, ette sokeri pala pohjaan. 

Steriloi purkit ja kannet kiehuttamalla ne kattilassa vedessä noin 5-10 min. 

Lusikoi salaatti purkkeihin. Painele ihan kunnolla salaattia purkkiin! Puhdista kierrereunat. Sulje kannet patalappua apuna käyttäen. Purkit on kuumia! Anna jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään ja siirrä sen jälkeen kellariin tai jääkaappiin. Säilyy usean kuukauden!  

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita