Kukkakaali-porkkanasosekeitto katkaravuilla

18.02.2021

Perjantain synttäri-illaisen alkukeittona on maukas kukkakaali-porkkanasosekeitto, joka tarjoillaan katkaravuilla! Rakastan mausteita ja pientä tulisuutta, joten minun keitoistani löytyy kyllä aina pippuria. Puolita piippurimäärä ja valkosipulimäärä, jos et pidä mausteisesta ruoasta. Kermaahan kuuluu lisätä lopussa soseutettuun keittoon, joten se kyllä ihanasti laimentaa ja tasoittaa maut. Älä siis säikähdä makuja ennen soseutusta ja kerman lisäystä. No mausteita saa kyllä lisää, mutta ei pois, joten ole varovainen kuitenkin niiden kanssa. Itse tykkäsin tästä lopputuloksesta.

Arkiruoasta saa juhlaruokaa lisukkeilla! Pidän katkaravuista, sillä niitäkin minulla on aina pakasteessa. Tämän keiton tarjosin nyt katkaravuilla, ja sehän toi tähän aivan mielettömän hyvän lisämaun. Tästähän tuli erittäin maukas katkarapukeitto! Lämmitin/pyöräytin pikaisesti sulatetut ja hyvin valutetut katkaravut voissa paistinpannulla, jotta ne lämpenivät. Älä paista sitkeäksi. (vain pyöräytys pannussa sulassa voissa riittää.) Nam!

Muita tarjoiluehdotuksia keiton päälle niille, jotka eivät pidä katkaravuista: 

  • raejuustoa
  • smetanaa
  • krutonkeja
  • paahdettuja siemeniä jne.

Ps. Muistathan tarkistaa ostaessasi katkarapuja, että se on MSC-merkitty. MSC eli Marine Stewardship Council on kansainvälinen organisaatio, joka toimii liikakalastuksen aiheuttamien ongelmien torjumiseksi. MSC ylläpitää sertifiointi- ja ympäristömerkintäjärjestelmää luonnosta pyydetyille kaloille ja äyriäisille. MSC-sertifioidut kalat ja äyriäiset ovat WWF:n vihreällä listalla.

Kukkakaali-porkkanasosekeitto katkaravuilla (6 annosta)

Ohje:

  • 1 kukkakaali (500g puhdistettuna)
  • 3 porkkanaa (240g)
  • 1,5 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 sipuli (180 g siivutettuna) 
  • 3 valkosipulin kynttä (15 g silputtuna)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl persijasilppua
  • 1 maustemitta mustapippuria (1 ml)
  • 1 maustemitta valkopippuria (1 ml)
  • 2 dl ruokakermaa

Keiton lisukkeeksi 

  • 6 dl pakastekatkarapuja (kuuteen annokseen), sulatessaan määrä pienenee.

Ota katkaravut sulamaan edellisenä päivänä jääkaappiin tai muutamaa tuntia aiemmin huoneen lämpöön. 

Keitto:

Laita vesi kiehumaan ja lisää sinne suola ja kasvisliemikuutio. Kun vesi kiehuu, niin lisää sinne  porkkanat, sipulit, valkosipulin kynnet ja mausteet. Anna kiehua n. 7 min.  Lisää tämän jälkeen kukkakaalit ja keitä keittoa vielä n. 15 min. kunnes porkkanat ja kukkakaalit ovat pehmeitä.

Soseuta keitto blenderissä muutamassa eri erässä tai sauvasekoittimella kattilassa. Käytä koko keiton nestemäärä!

Lämmitä keitto uudelleen ja lisää kerma. Maista!

Katkarapulisuke:

Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin. Lisää paistinpannulle nokare voita ja kun voi on "paistovalmis" , niin lisää pannulle katkaravut. Pyöräytä niitä pikaisesti pannulla, mutta älä paista sitkeäksi, sillä nehän ovat jo kypsiä. Nopea lämmitys riittää. Voista  tulee niihin upea maku.

Lisää katkarapuseosta keiton päälle haluamasi määrä ja lirauta myös sulaa voita sekä tippa sitruunaa päälle! Tilli koristeena sopii katkarapujen kanssa erittäin hyvin. 

Nauti!

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita