Korvapuustipäivä
Korvapuustipäivää vietetään vuosittain 4.10. ja niinpä minäkin päätin tehdä näitä maukkaita korvapuusteja ja antaa ne sitten tyttärilleni. Tälläkertaa tein pullataikinan kuivahiivaan ja käytin voin sijasta margariinia, koska niitä minulla on aina kaapissa. Voin hintakin on kyllä noussut paljon, joten päätin säästää voin ruoan laittoon. Voita/margariinia menee tähän korvapuustiin yllättävän paljon.
ohje: (26-28 puustia)
- 5 dl maitoa
- 2 pss kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 14-15 dl venhnäjauhoja
- 150 g pehmeää margariinia
Sekoita hiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna reilusti kädenlämpöiseen maitoon. (+42 °C)
Lisää jauhot pikkuhiljaa niin, että käytä ensin puuhaarukkaa. Sekoita voimakkaasti. Siirry käsin vaivaamiseen, kun taikina tulee vahvemmaksi. Elä tee liian kovaa taikinaa. Lisää lopussa huoneenlämpöinen margariini alustaen se hyvin taikinaan.
Kohota liinan alla 40-60 min.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina levyksi. Levitä kaulitulle taikinalle pehmeää rasvaa veitsen avulla. Lisää päälle reilusti sokeria ja kanelia. Kieritä tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla kolmion muotoon. Ylhäältä 2-3 cm ja alhaalta 4 cm. Painele sormilla kapeasta päästä alas, jolloin saat korvapuustin! Nostata vielä puusteja liinan alla n. 20 min. (tee samoin toiselle puolikkaalle taikinaa)
Sivele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 200 asteessa n. 15 min.
Samasta taikinasta voit tehdä voisilmäpullia ja rahkapullia