Kinkku-juustopasteijat
27.04.2023
Oivallinen tarjottava vaikka vappuna! Katso myös VAPPU vinkit!
Pasteijat on helppo tehdä ja sinnehän voi upottaa sisään paljon jääkaapin jämiä, juustoja, lihaa, tonnikalaa, sipulia, kananmunaa, riisiä ym. Vain mielikuvitus on rajana. Mielestäni täytteen pitää olla vähän ylimaustettu, että pasteija maistuu hyvälle! Laita mukaan siis esim. oliiveja, kapriksia, ilmakuivattua tomaattia jne. Kananmuna sitoo täytteen yhteen eikä täytteestä tule liian kuiva. Vävy oli inspiroitunut myös näistä pasteijoistani ja loihti uudeksivuodeksi pasteijoita, johon hän käytti tacoista jääneen jauhelihatäytteen ja joulujen juustot. Oli hyviä! nam!
Ohje:
- 1 pkt torttutaikinaa (levyjä)
- 120g kinkkua
- 1 punasipuli
- pieni pala paprikaa
- Kalamata oliiveja
- juustoraastetta
- suolaa, pippuria
Ota torttutaikina sulamaan ohjeen mukaan.
Tee täyte: Pieni kinkku ja kaikki pasteijan sisälle tulevat ainekset pieniksi kuutioiksi. Lisää mukaan raaka kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla tai mieleisilläsi mausteilla riippuen täytteen lihasta. (kanalle currya, kalalle tilliä jne.)
Leikkaa torttutaikina levyt neliöiksi ja kauli niitä vähän isommaksi. Laita täytettä neliöille ja purista ensin sormilla käsissä reunat yhteen. Lopuksi painele reunat kiinni haarukalla molemmin puolin.
Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele päälle juustoraaste. Painele muutamia reikiä pasteijaan ennen paistoa.
Paista 225 ° C asteessa n. 12 min.