Kirjolohi on kevyttä kesäruokaa

09.07.2020

Minä niin tykkään paistetusta kalasta ja etenkin kirjolohesta. Siitä saa nopeasti ja helpolla keinolla terveellisen lounaan tai päivällisen. Lisukkeena melkeinpä koko kesän olen nauttinut varhaiskaalia sinihomejuusto-kermaviilikastikkeella, jonka ohje löytyy resepteistä. Tässä annoksessa on pakastepapuja, jotka nopeasti kiehautin jäisenä vedessä. Yhdelle aterialle riittää hyvin 100 g kalaa, joten on edullinen annoskin!

Ohje: (1 annos)

Kalan paistamiseen voita tai öljyä. Itse suosin kevyttä rypsiöljyä paistamiseen, mutta moni paistaa aina kalat öljy-voiseoksessa.

Ota kala huoneen lämpöön n. puolituntia ennen paistamista. Paista lohifilettä ensin nahkapuolelta keskilämmöllä pannulla n. 2-4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.  Ripottele kalan pinnalle suolaa, valkopippuria ja tilliä. Kun nahkanpuoli alkaa näyttää kypsältä, käännä filee lastan avulla. Paista kalaa vielä toiselta puolelta noin 2-3 minuuttia. Tarjoile kala  sitruunalla ja tillillä koristeltuna. Muutama tippa sitruunamehua maustaa kalan hienostuneesti!

Pavut: Kiehauta vesi ja lisää kiehuvaan veteen pavut. Keitä muutama minuutti. Valuta ja mausta pavut kevyesti suolalla.

Kaali: Pese varhaiskaali ja raasta tai leikkaa ohuita siivuja kaalia lautaselle. Tarjoa aura-kermaviilikastikkeen kanssa. 

Ps. Ostin 300:n gramman palan lohta ja paistoin kaikki 3 palaa kerralla. Siitä määrästä syön itse kolme ateriaa. Helppoa ja vaivatonta ruoanlaittoa! Paistettu lohi menee hyvin myös kylmänä salaattiinkin.

Annoksessa on 209 kcal (HH 9,46, rasvaa 7,78 ja prot.24,74)



Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita