Kirjolohi on kevyttä kesäruokaa
Minä niin tykkään paistetusta kalasta ja etenkin kirjolohesta. Siitä saa nopeasti ja helpolla keinolla terveellisen lounaan tai päivällisen. Lisukkeena melkeinpä koko kesän olen nauttinut varhaiskaalia sinihomejuusto-kermaviilikastikkeella, jonka ohje löytyy resepteistä. Tässä annoksessa on pakastepapuja, jotka nopeasti kiehautin jäisenä vedessä. Yhdelle aterialle riittää hyvin 100 g kalaa, joten on edullinen annoskin!
Ohje: (1 annos)
- 100g kirjolohta
- 100g pakastepapuja
- 100g varhaiskaalia
- aura-kermaviilikastiketta
- siitruunaa
- valkopippuria, suolaa
- tilliä
Kalan paistamiseen voita tai öljyä. Itse suosin kevyttä rypsiöljyä paistamiseen, mutta moni paistaa aina kalat öljy-voiseoksessa.
Ota kala huoneen lämpöön n. puolituntia ennen paistamista. Paista lohifilettä ensin nahkapuolelta keskilämmöllä pannulla n. 2-4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Ripottele kalan pinnalle suolaa, valkopippuria ja tilliä. Kun nahkanpuoli alkaa näyttää kypsältä, käännä filee lastan avulla. Paista kalaa vielä toiselta puolelta noin 2-3 minuuttia. Tarjoile kala sitruunalla ja tillillä koristeltuna. Muutama tippa sitruunamehua maustaa kalan hienostuneesti!
Pavut: Kiehauta vesi ja lisää kiehuvaan veteen pavut. Keitä muutama minuutti. Valuta ja mausta pavut kevyesti suolalla.
Kaali: Pese varhaiskaali ja raasta tai leikkaa ohuita siivuja kaalia lautaselle. Tarjoa aura-kermaviilikastikkeen kanssa.
Ps. Ostin 300:n gramman palan lohta ja paistoin kaikki 3 palaa kerralla. Siitä määrästä syön itse kolme ateriaa. Helppoa ja vaivatonta ruoanlaittoa! Paistettu lohi menee hyvin myös kylmänä salaattiinkin.
Annoksessa on 209 kcal (HH 9,46, rasvaa 7,78 ja prot.24,74)