Kevyemmät valkosipuliperunat
Hyvä lisuke ruokaan on valkosipuliperunat. Siitähän tykkää kaikki! Halusin tehdä vähän kevyemmän version, joten kuohukerman vaihdoin tälläkertaa Flora kevyt&paksu 4% kasvisrasvasekoitteeseen. Tähän laatikkoon käytin Pirkan jauhoista (punaisessa pussissa) valmiiksi pestyä perunaa, koska ne kypsyvät nopeasti ja imevät itseensä hyvin maut! En kuorinut perunoita, vaan pesin perunat kunnolla vielä kertaalleen ja käytin perunat kuorineen tähän laatikkoon. Aikuisille tarjottavat perunat voi aivan hyvin jättää kuorimatta. Lue halutessasi vaikka lisää tästä linkistä, jossa huippukokit kertovat itsekin että on hullua kuoria perunat, koska juuri kuoren alla on paljon ravintoaineita. Lapsille perunat kyllä kannattaa kuoria.
Mandoliinilla tein ohuenohuita peruna- ja sipulilastuja, jotka paistuvat pehmeäksi. Kyllä mandoliini on vaan mahtava keittiön apuväline!!
Ohje: (8 annosta)
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 1 iso sipuli
- 6-8 valkosipulin kynttä
- 1 rkl oliiviöljyä vuokaan
- 2 prk Flora kevyt&paksu kasvisrasvasekoitetta (2x 2,5 dl)
- Suolaa, mustapippuria
Pese perunat hyvin. Leikkaa perunat ja sipulit ohuiksi lastuiksi mandoliinilla. Leikkaa valkosipulit myös lastuiksi veitsellä. (Älä käytä murskattuna).
Lado ainekset vuorotellen öljyttyyn vuokaan (peruna, sipuli ja valkosipuli) ohuina kerroksina. Mausta joka kerros ripauksella suolaa ja mustapippuria. Päällimmäinen kerros on perunoita.
Kaada toinen purkki kasvisrasvasekoitetta kokonaan perunoiden päälle ja anna valua koloistakin alas! Paista toiseksi alimmaisella tasolla 200 asteessa 30 min.
Lisää toinen purkki kasvisrasvasekoitetta samanlailla perunoiden päälle ja paista vielä toinen 30 min. 200 asteessa.
(Eli kokonaispaistoaika on 1h)
Laita paistoksen päälle folio. Anna vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua)
1 annos sisältää 163 kcal (HH 26,70,; Rasvaa 4,65 ja Prot. 3,4)
ps. Itse tein tarkoituksella 2 vuokaa tästä annoksesta, koska annoin toisen tyttärelle. :)