Kesäkurpitsa-sipulipikkelssi
20.09.2022
Tämä pikkelssi maistuu esim. laatikkoruokien kanssa sekä hamppareiden/lihapiirakoiden välissäkin. Todella hyvää!
Kesäkurpitsa-sipulipikkelssi
- 1,5 kg kesäkurpitsaa , 3 isoa
- 500 g sipulia, 4 isoa
- 1 iso suippopaprika
Liemi /kattila:
Hans Välimäen ohjeella 1-2-3
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
Tein kahdessa kattilassa tämän ison kurpitsamäärän. Eli mittasin yhteen kattilaan tuon ylläolevan määrän aina!
Mausteet:
- 1. mausteseos: Sinapinsiemen, tilli, rosepippuri, valkosipulirouhe, ROSMARIINI
- 2.mausteseos: Sinapinsiemen, tilli, rosepippuri, valkosipulirouhe, CHILI
- Pese purkit ja kannet huolellisesti ja keitä niitä n. 5 minuttiia steriloidaksesi ne.
- Pese vihannekset hyvin ja suikaloin ne mandoliinilla.
- Kiehauta liemi ja lisää sinne kasvikset. Keitä niitä 15-20 min. Tee sillä aikaa mausteet purkkeihin.
- Laita kuumien purkkien pohjalle mausteita ja lusikoi kuumat kesäkurpisat liemineen niihin ihan piripintaan.
- Pyydi purkit ja sulje kansi tiukasti kiinni.
- Anna purkkien jäähtyä 24 h huoneenlämmössä välillä niitä käännellen.
- Säilytä sen jälkeen jääkaapissa. Muista myös käännellä!
Valmista nautittavaksi heti jäähtyneenä!