Kesäkurpitsa-sipulipikkelssi

20.09.2022

Tämä pikkelssi maistuu esim. laatikkoruokien kanssa sekä hamppareiden/lihapiirakoiden välissäkin. Todella hyvää!

Kesäkurpitsa-sipulipikkelssi

  • 1,5 kg kesäkurpitsaa , 3 isoa
  • 500 g sipulia, 4 isoa
  • 1 iso suippopaprika

Liemi /kattila: Hans Välimäen ohjeella 1-2-3

  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa

Tein kahdessa kattilassa tämän ison kurpitsamäärän. Eli mittasin yhteen kattilaan tuon ylläolevan määrän aina!

Mausteet:

  • 1. mausteseos: Sinapinsiemen, tilli, rosepippuri, valkosipulirouhe, ROSMARIINI
  • 2.mausteseos: Sinapinsiemen, tilli, rosepippuri, valkosipulirouhe, CHILI


  1. Pese purkit ja kannet huolellisesti ja keitä niitä n. 5 minuttiia steriloidaksesi ne.
  2. Pese vihannekset hyvin ja suikaloin ne mandoliinilla.
  3. Kiehauta liemi ja lisää sinne kasvikset. Keitä niitä 15-20 min. Tee sillä aikaa mausteet purkkeihin.
  4. Laita kuumien purkkien pohjalle mausteita ja lusikoi kuumat kesäkurpisat liemineen niihin ihan piripintaan.
  5. Pyydi purkit ja sulje kansi tiukasti kiinni.
  6. Anna purkkien jäähtyä 24 h huoneenlämmössä välillä niitä käännellen.
  7. Säilytä sen jälkeen jääkaapissa. Muista myös käännellä! 

Valmista nautittavaksi heti jäähtyneenä!

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita