Paistetut varhaiskaalit

22.04.2020

Tämän ohjeen bongasin Kape Aihisen "kaappaus keittiössä" -ohjelmasta. Siinä Kape paistaa varhaiskaalia curryvoissa ja lirauttaa lopuksi Ponzu-kastiketta. Itselläni ei ollut curryvoita tällä kertaa kaapissa, mutta lopputulos oli silti ihan mielettömän hyvää tuon Ponzun vuoksi. Tämä on upea makuelämys! Paistettu kaali sopii syötäväksi sellaisenaan tai lisukkeeksi ja onhan se hyvää ihan raakanakin. Nyt siis kaalin ostoon ja nauttimaan tästä terveyspommista!

Kaalin terveyshyötyjä:

  • paljon C-, K-vitamiinia, A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia ja folaattia. 150 grammassa kaalia on yhtä paljon C-vitamiinia kuin puolikkaassa appelsiinissa. 
  • Kaalissa on myös kalsiumia, kaliumia, rautaa ja seleeniä. 
  • Kaali pitää vatsan kylläisenä pitkään sisältämiensä kuitujen ansiosta. 
  • Kansanparantajien mukaan kaali auttaa ruoansulatusongelmissa ja keuhkojen sairauksissa.

Lähde: Akuutti,Yle.fi


Paistettu varhaiskaali

Ohje:

  • Varhaiskaalia
  • Voita paistamiseen
  • Suolaa, mustapippuria
  • Ponzua (Kikkoman)

Leikkaa kaali lohkoiksi niin, että jätät kannat jokaiseen lohkoon. Kannat pitävät kaalia kasassa paistettaessa.

Paista kaalit runsaassa voissa paistinpannulla ja mausta kevyesti ennen kääntöä suolalla ja pippurilla. Paista kaaleja keskilämmöllä, kunnes ne alkavat reunoilta väsymään. Käännä ja paista toinen puoli samanlailla. Kaali saa jäädä vähän "al denteksi", mutta väriä saa olla.

Lirauta loppuvaiheessa Ponzoita pannuun ja lusikoi sitä kaalien päälle. Paista vielä kaaleja hetki, jotta maku täydentyy.

 Nauti!

(Alkuperäinen resepti Kape Aihinen)

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita