Kanasalaatti
Tämä kanasalaatti menee kuumille kiville nopeasti. Sain tätä salaattia ensimäisen kerran noin 17 vuotta sitten siskon tyttären polttareissa. Sen jälkeen tätä on tarjoiltu milteipä jokaisessa perhejuhlassa ja illanistujaisissakin useasti. Minun aikuiset tyttärenikin tykkäävät tehdä tätä usein. Helpoksi tämän tekee salaattikastike, joka tässä on valmis Felixin tomaatti-chililastike, mutta hyväksi havaittu kastike on myös Hesburgerin paprika-currykastike. Joskus on hyvä oikoa ja käyttää valmistuotteitakin. Tätä kannattaa tehdä uudenvuoden herkutteluun!
Hyvää Uuttavuotta! :)
Ohje: (kaksinkertainen annosmäärä, joka riittää n. 8:lle hlölle)
- 800 g kanansuikaleita
- Suolaa, currya ja mustapippuria
- 8 dl Spirali Tricolore kuviopastaa
- 2 tl merisuolaa keitinveteen
- 2 isoa omenaa (golden)
- 1 prk säilykemaissia (300g)
- 1 purjo
- 200 g suolakurkkuja
- 1 pullo Felix tomaatti-chili salaatinkastiketta (375 g)
Lisää pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Sekoita keittämisen aikana muutaman kerran. Keitä ohjeen mukaan noin 11-12 min. Valuta lävikössä ja jäähdytä.
Paista kanasuikaleet 2-3:ssa erässä ja mausta joka erä suolalla,pippurilla ja currylla. Kanan paistoaika on 10 min.
Pilko omenat, purjo ja suolakurkut. Lisää valutetut, kypsät ja jäähdytetyt pastat isoon kulhoon tai kattilaan. Sekoita sekaan pilkotut omenat, purjo, suolakurkut, valutetut maissit ja koko salaattikastikepullo. Jätä tekeytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
Tarjoile salaattikulhossa ja koristele yrteillä. Esim. ruohosipulilla ja basilikan lehdillä.
Tästä tulee iso satsi ja riittää n. 8 hlölle. Ps. Videossa on ohje pienemmälle annosmäärälle!