Kanan fileeleike uunissa
13.07.2020
Mikä onkaan helpompaa ruokaa, kuin kanan fileeleike uunissa. Se on nopea valmistaa ja on kevyttä kesäruokaa. Paista kerralla useampi leike, niin voit käyttää osan vaikka salaattiin jne.
Ohje:
- Maustamattonta kanan fileleikettä (Kotimaista, antibioottivapaa)
- suolaa
- currya
- valkosipulijauhetta
- rosepippuria myllystä
- oliiviöljyä vuokaan
Pyyhi kananfileet kuiviksi talouspaperilla. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Mausta fileet molemminpuolin valmiiksi vuokaan ylläolevilla mausteilla. Jätä huoneen lämpöön maustumaan puoleksi tunniksi, jos otit kanan suoraan jääkaapista. (Tai anna maustua vaikka muutama tunti jääkaapissa. Huom. Kanan tulee olla kuitenkin 30 min huoneen lämmössä ennen paistamista.)
Paista 200-225 asteessa n. 20 min. Anna vetäytyä hetken folion alla.
100g kananfilettä sisältää runsaasi proteiineja!
100g sisältää 87 kcal (HH 0; Rasvaa 1,0; Prot. 19)
Klikkaa kuvaa, niin saat sen isommaksi. Kastikkeiden ja lisukkeiden ohjeet ja löytyvät resepteistäni. Oliiviöljy-etikkakastike, aura-kermaviilikastike, kesäkurpitsa-porkkanalisuke.