Kanakastike
05.05.2020
Helppo ja nopea ruoka syntyy maustamattomista kanasuikaleista ja Jasmiiniriisistä. Lisään yleensä kanakastikkeeseen niitä aineksia mitä kaapista löytyy ja nyt sattui olemaan jääkaapissa muutama ylikypsä tomaatti, jotka lisäsin tähän kastikkeeseen myös. Kookosmaito ja paholaisen hillo tuovat kanakastikkeeseen upeaa makua ja niitähän minulla on aina kaapissa. Kannattaa kokeilla!
Kanakastike riisillä
Ohje:
- 450 g kanasuikaleita (maustamattomia)
- 1 iso sipuli
- 3 tomaattia
- 2-3 valkosipulia murskattuna
- mustapippuria, suolaa, currya
- 3 tl paholaisen hilloa (tai srirachaa/chiliä)
- 1/2 tölkki kookosmaitoa (2 dl)
- 1 prk ruokakermaa (2 dl)
- 1 rkl sitruunamehua
Pilko sipulit ja tomaatit. Paista sipuleita ensin pannulla pehmeiksi, lisää tomaatit ja valkosipuli. Paista niitä yhdessä vielä hetkisen, jotta neste häviää tomaateista. Siirrä lautaselle odottamaan.
Paista kanasukaleet pienissä erissä ja mausta jokainen erä suolalla, pippurilla ja currylla. Yhdistä kaikki kanapalat ja sipulitomaattiseos pannuun ja lisää kookosmaito, kerma ja paholaisen hillo ja sitruunamehu. Keitä hiljalleen vielä 5-10 min. Lisää loppuvaiheessa tarvittaessa hieman vettä. Maista!
Tarjoa Jasmiiniriisien ja höyrytetyn broccolinin kanssa.
Ps. Paprikasilppu ja ananas käy oikein hyvin myös tähän kastikkeeseen.