Kana- ja kasvistäytteiset paprikat (kevyt)
Innostuin nyt todella paljon nästä täytetyistä paprikoista ja tänään teinkin niitä kanatäytteellä ja kasvisversion kidneypavuilla.
Nämä ovat taas kevyempiä versioita, mutta voit myös laittaa päälle maukasta juustoraastetta ja täytteeseen lisäksi vaikka riisiä. (Itse tarjoan ne lisukkeet sitten mielummin erikseen).
Ohje: 4 annosta (2 paprikan puolikasta/hlö)
- 300 g kanan fileeleikesuikaleita (tai purkillinen 230 g kidneypapuja suolaliemessä kasvisversioon)
- 4 isoa paprikaa (a´180 g)
- 1 punasipuli
- 1/2 kesäkurpitsa (120g)
- 3 valkosipulin kynttä
- 10 viipaletta jalopenoslicea purkista
- 2 dl Kara kookosmaitoa
- 1 kananmuna
- 16 kuutiota fetajuustoa ( 40g ; 2% apetit)
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl currya
- 1 tl rosmariinia
Leikkaa paprikat pituussuunassa puoliksi. Poista siemenet ja kanta.
Leikkaa kesäkurpitsa oikein pieneksi kuutioksi tai raasta se. Leikkaa myös sipulit ja valkosipulit pieniksi.
Paista kanasuikaleet kypsiksi pienessä määrässä oliiviiöljyä kasarissa. Laita odottamaan sivuun.
Paista sipulit, kesäkurpitsa ja valkosipulit. Lisää kanat ja jalopenoviipaleet mukaan. Hauduta yhdessä muutama minuutti ja mausta seos. (Halusin tarkoituksella tulista makua näihin. Suosittelen olemaan varovainen jalopenon kanssa, jos et ole tottunut tuliseen ruokaan)
Lisää lopuksi kookosmaitoa kostukkeeksi ja kananmuna sitomaan massaa.
Voitele vuoka kevyesti oliiviöljyllä, jotta paprikat eivät tartu vuokaan. Täytä paprikat seoksella. (2-3 rkl/paprikan puolikas)
Lisää lopuksi päälle 2-3 fetapalaa sormilla murustaen.
Paista 225 asteessa 35 minuuttia. Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua folion alla.
Nämä voi tarjoilla salaatin kanssa ja lisänä riisiä tai perunoita, jos joku sellaista kaipaa! Kasvisversion saat laittamalla kanan tilalle Kidneypapuja.