Kakkupohja
18.02.2023
Tällä ohjeella olen saanut tehtyä aina täydellisen kakkupohjan. Kananmunat tulee olla huoneenlämpöisiä.
Kakkupohja:
- 6 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Voitele ja jauhota vuoka (halkaisija 24 cm)
Laita uuni lämpenemään 175 *C
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (12 min)
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet seokseen vatkaimen hitaalla toiminnolla pikkuhiljaa lisäten.
Kaada seos vuokaan. Paista kakkua n.45 min (Minun uunissa kakku oli 42 min)
Säikäytä kakku heti , kun ota kakun uunista pois! Tiputa se 30 cm:n päästä alas pöydälle. (kts. video) :)
Anna levätä 10 minuuttia ennen kumoamista.