Kaalilaatikko
Parasta kaalilaatikko on pitkään hautuneena miedolla lämmöllä! Nam! Tällä oman äitini perinteisellä reseptillä olen tehnyt vuosia kaalilaatikon. Siinä pitää olla ehdottomasti siirappia ja puuroriisiin tehtynä. Tästä tulee samettisen pehmeää kaalilaatikkoa. Kannattaa kokeilla!
😊 Onhan se vaan niin hyvää. Lämmitettäessä se vain paranee.
Katso youtubessa!
Kaalilaatikko:
- 1,2 kg kaalia
- 3 porkkanaa
- 8-10 dl vettä
- 1 tl suolaa keitinveteen
- 1,5 dl puuroriisiä
- 2 lihaliemikuutiota
- 2 tl meiramia
- 2-3 rkl siirappia
- Mustapippuria 1tl ja valkopippuria pikkuisen.
Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan. Kun vesi kiehuu lisää veteen suola, lihaliemikuutiot, mausteet ja riisi. Sekoita kunnolla. Pilko kasvikset (kaali ja porkkanat) ja lisää ne mukaan kattilaan. Sekoittele välillä pohjaa myöten, ettei riisi pala pohjaan. Hauduta n. 20 min, kunnes riisi on turvonnut ja kasvikset kypsyneet aldenteksi. Lisää lopussa vielä siirappi!
Paista kaalimössön hautuessa pannulla jauheliha ja sipulit:
- 400g jauhelihaa (tässä sika-nauta)
- 1, 5 sipulia
- 2 valkosip kynttä
- Suolaa, pippuria
> Lisää kaaliseokseen. Sekoita. Maista! Lisää vielä lihaliemi tai munamaito! Ohje alla.
Huuhtele paistinpannu: Lisää pannulle vielä vettä noin 3 dl ja lihaliemikuutio (tai puolikas) Kun neste on kiehahtanut ja kuutio sulanut veteen, niin lisää liemi vielä kaalimössön joukkoon. Sekoita pohjaa myöten!
(Munamaitovaihtoehto: 4 dl maitoa ja 1 muna vatkataan ja lisätään kaalimössön joukkoon)
Voitele vuoka. Lisää kaalimössö vuokaan. Paistetaan uunin alatasolla 175-200 asteessa 1-1,5 h. Lopussa alensin lämpöä.
Muista,että ruoan täytyy vetäytyä uunin jälkeen, jolloin kypsyminen jatkuu...ja laatikko kiinteytyy. Elä siis kuivata laatikkoa uunissa. 😊 ota oikeaan aikaan pois! Jokainen uuni on erinlainen!
Nauti puolukkahillon kera!