Kaali-jauheliha-herkkusienipaistos pannulla
Tämä paistos on nopea tehdä ja se on kevyempi vaihtoehto kaalilaatikolle, koska kaalilaatikkoon yleensä laitetaan riisiä tai ohrasuurimoita sekä siirappia. (Tässä on siis vähemmän hiilihydraattia, kuin kaalilaatikossa) Lähikaupassa oli herkkusienirasia (200g) tarjouksessa, joten päätin tehdä niistä kaalin ja jauhelihan kanssa nopean paistoksen pannulla. Tätähän voi tietenkin tarjota lisukkeena vaikka riisin kanssa, jos sitä kaipailee ruokaansa.
Ohje: (4 annosta)
- 400 g naudan vähärasvaista jauheliaa (7%)
- 250 g kaalia
- 200 g herkkusieniä
- 2 isoa porkkanaa
- 2 punasipulia
- 3 tl valkosipulirouhetta (tai 2 valkosipulin kynttä)
- 1,5 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 mm valkopippuria
- 4 mm chilimaustesekoitusta
- Oliiviöljyä paistamiseen
- 2 dl vettä
Suikaloi kaali ja sipulit. Pilko porkkana ja puhdistetut sienet.
Paista jauheliha pannulla sipulin kanssa. Paista toisella pannulla samaan aikaan sienistä neste pois ja lisää sienien päälle kaali. Paista kaaleja pehmeäksi muutama minuutti sienien kanssa.
Lisää porkkanat jauhelihasipuliseokseen, kun liha näyttää kypsältä. Mausta liha puolella mausteiden määrästä. Lisää kaali-sienipaistos jauhelihan joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää hieman vettä mukaan. (1-2dl). Hauduta 10 min. Maista. Lisää loput mausteet.
Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä yhteensä 20-30 min. (kunnes porkkanat ovat pehmeitä).
Tarjoile puolukoiden ja tuoreiden vihannesten kanssa.
ps. Minulla oli 1/4 osa kaalia tässä , mutta aivan hyvin menisi yhteensä 500g kaalia. Eli n. puolikas kaali. Tämän voi tehdä myös yhdellä pannulla, mutta kun oli nälkä, niin nopeutin valmistusta tekemällä kahdella pannulla. Oli muuten hyvvee!!
1 annos sisältää 198 kcal (hh 12,00; rasvaa 7,30; prot 23,80)