Jauhelihatäytteiset paprikat (kevyt versio)
Aikoinaan tein usein täytettyjä paprikoita, ja ne menivät kuin kuumille kiville. Nämä ovat todella mahtavan makuisia,täyttäviä ja ovat helppo tarjottava vaikka vieraille. Kaiken voi valmistaa etukäteen jo edellisenä päivänä ja paistaa uunissa, kun vieraat saapuvat. Näistä paprikoista tein kevyemmän version. ;)
Vinkki: Kokeile tehdä osa vaikka kunnon mausteisella juustokuorutteella ja rasvaisemmalla jauhelihalla. Myös riisi-jauhelihatäyte on hyvää.
Lopussa myös linkki kana- ja kasvistäytteisiin paprikoihin!
Ohje: 4 annosta (2 paprikan puolikasta/hlö)
- 400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa (tässä minulla 5 %, jonka ostin lihatiskiltä)
- 4 isoa paprikaa (a´180 g)
- 1 punasipuli
- 1/2 kesäkurpitsa (120g)
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 dl Kevyt& Paksu kasvisrasvasekoitetta tai Kara kookosmaitoa
- 1 kananmuna
- 16 kuutiota fetajuustoa ( 40g ; 2% apetit)
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl chili-maustesekoitusta
- 1 tl persiljaa
- 1 tl rosmariiniaa
Leikkaa paprikat pituussuunassa puoliksi. Poista siemenet ja kanta.
Leikkaa kesäkurpitsa oikein pieneksi kuutioksi tai raasta se. Leikkaa myös sipulit ja valkosipulit pieniksi.
Paista jauheliha kevyesti pienessä määrässä oliiviiöljyä kasarissa. Lisää sipulit, kesäkurpitsa ja valkosipulit. Hauduta yhdessä muutama minuutti ja mausta seos.
Lisää lopuksi kevyt kerna tai kookosmaitoa vähän kostukkeeksi ja kananmuna sitomaan massaa.
Voitele vuoka kevyesti oliiviöljyllä, jotta paprikat eivät tartu vuokaan. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. (2-3 rkl/paprikan puolikas)
Lisää lopuksi päälle 2 fetapalaa sormilla murustaen.
Paista 225 asteessa 35 minuuttia. Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua folion alla.
Nämä voi tarjoilla salaatin kanssa ja lisänä riisiä tai perunoita, jos joku sellaista kaipaa!
Kana- ja kasvistäytteiset paprikat ohje löytyy täältä ja ne "rasvaisemmat paprikat" löytyy ig-tililtäni. @waterontongue tai soppa365.fi sivulta haulla "jauhelihatäytteiset paprikat".

