Jauheliha-papukeitto

21.05.2020

Ihanaa helatorstaita! Eilen tein maittavan jauheliha-papukeiton, josta taas riittää syötävää pariksi päiväksi. Osan laitan tietenkin taas pakasteeseen "pahan päivän varalle" ja otan sitä sitten sieltä, kun ei jaksa muuta tehdä. 

Kesähelteillä on esimerkiksi kiva vain laiskotella rannalla ja syödä sen jälkeen valmiita ruokia pakasteesta. Tähän keittoon laitoin vain 200 g jauhelihaa. Täysin vegen tästä saa korvaamalla lihan esim. toisella purkilla tölkkipapuja tai soijarouheella/härkiksellä ja tietysti käyttämällä kasvisliemikuutiota. Minä käytin tähän nyt lihaliemikuution, kun sellainen sattui olemaan yksinäisenä kaapissa. Tästä tuli ihanan tomaattinen ja maukas keitto.

Jauheliha-papukeitto

Ohje:

  • 200 g naudan jauhelihaa
  • 12 dl vettä (1,2 l)
  • 1 tlk valkoisia papuja tomaattiliemessä (420g)
  • 1 tlk tomaattimurskaa (400g)
  • 1 tlk herkkusieniviipaleita (115g)
  • 2 sipulia (170g)
  • 3 valkosipulin kynttä (15g)
  • 2 isoa porkkanaa (250g)
  • 1 dl persiljaa (tuoretta)
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl suolaa (2 x 1/2 tl)
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl basilikaa
  • 1/2 tl timjamia
  • 4 tl paholaisen hilloa (tai srirachaa 1-2 tl, tai chiliä)

Aloita pilkkomalla sipulit, tomaatit ja porkkanat. Valuta herkkusienistä neste. Silppua persilja.

Paista jauheliha pienessä määrässä ölyä kattilassa/kasarissa, jossa aiot keiton tehdä. Lisää mukaan sipulit ja valkosipulit, herkkusienet.  Mausta seos mausteilla, jotta ne "heräävät" ennen nesteen lisäämistä. (basilika, pippuri,timjami, ja puolet suolasta). Paista seosta hetki. (n.3 min)

Lisää vesi ja tomaattimurska. Kun neste kiehuu, niin lisää lihaliemikuutio, persilja ja porkkanat.(Huuhtaise purkit aina vesitilkalla ja lisää keittoon.) Keitä miedolla lämmöllä n. 25 minuuttia kunnes porkkanat ovat kypsiä. 

Maista keittoa keittoajan puolessa välissä. Lisää loppu suola halutessasi. Jos haluat lisätä paholaisen hilloa tai tulista maustetta, niin lisää se myös silloin! (niiden kanssa kannattaa olla varovainen, ettei mene liikaa). Minä tykkään mausteisesta keitosta! Lisää loppuvaiheessa vasta pavut liemineen. 

Jos porkkanat ovat isoja paloja , niin niiden kypsentäminen kestää kauemmin. (Minä laitoin keittoon vielä viimeiset tomaatitkin jääkaapista) 

Tämä keitto ei lisukkeita kaipaa. Vain persiljaa päälle ja nauttimaan tästä ihanasta tomaattisesta jauheliha-papukeitosta!

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita