Hernekeitto pekonilla
Tänään tein muutamaksi päiväksi hernerokkaa, koska tällä viikolla teen jouluruokia, laatikoita ja leivonnaisia, niin hernekeitto maistuu oikein hyvin nälkään. Tällä kertaa lihan ja ruoan hintojen noustessa lisäsinkin keittoon savupekonia ja tästä keitosta tulikin todella maukasta. Yleensä laitan keittoon kinkun lopun tai savupalvikinkkua. Tästä tuli iso satsi, joten osa meni pakkaseen. Suosittelen!
Hernekeitto savupekonilla
- 1 pss kuivattuja herneitä (500 g)
- 2 porkkanaa
- 1-2 iso sipuli
- 2 -3 valkosipulin kynttä
- 1,5-2 l l vettä
- 2,5 tl suolaa
- 1,5 tl tl meiramia
- 1/2 tl mustapippuria
- 180 g pekonia
Laita herneet likoamaan veteen yön yli ( vähintään 10 h)
seuraavana päivänä: Huuhtele lionneet herneet ja laita kiehumaan kattilaan. Laita vettä sen verran , että ne juuri peittyvät.
Leikkaa porkkana ja sipulit pieniksi. Lisää kaikki kasvikset herneiden mukaan. Lisää myös suola ja mausteet. Anna herneiden kiehua miedolla lämmöllä mahdollisimman kauan ja lisää tarvittaessa aina vettä. (Parasta 3-4 tunnin jälkeen. Myös uunissa tulee hyvää!). Hyödynnä leivinuunia!
Paista pekonit uunissa rapeiksi:
Laita uuni 100 asteeseen ja laita pekonit kylmään uuniin leivinpaperin päälle. Ota pekonit pois, kun ne ovat rapeita. Nosta talouspaperin päälle. Hienonna kypsät pekonit ja lisää ne keittoon! nam! Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Keitto on minusta parasta pitkään ja hitaasti haudutettuna! Eli maltti on valttia. 😘
Joulun jälkeen laitan kinkun loput keittoon ja kiusaukseen! Tämä on edullista ruokaa!