Herkkusieni-feta-kukkakaalipaistos (kevyt)
27.06.2020
Näin juhannuksen jälkeen olen keventänyt ruokavaliotani kunnolla. Juhannuksena tuli mässäiltyä kaikenlaista herkkua ja nyt on kevennetyn ruokavalion aika. Helppottaa myös oloa näin kuumina päivinä. Olen tehnyt tätä herkkusieni-kukkakaalipaistosta paljon, mutta siihen olen käyttänyt usein paljon juustoraastetta. (Senkin ohje löytyy resepteistäni) Tässä versiossa on kevyttä fetaa ja kasvisrasvasekoitusta. Fetan voi myös jättää helposti pois. Tästä satsista tulee vuoallinen eli 8 annosta, jos käyttää sen lisukkeena, kuten minä teen. (perunan tai muun hiilarin sijasta). Yhdessä annoksessa on vain 54 kcal. Eli kevyttä kesäruokaa! Itse söin tätä kanafileen kanssa! Tämä on muuten hyvää! Nam.
Herkkusieni-feta-kukkakaalipaistos
- 1 kukkakaali (500g)
- 1 rasia herkkusieniä (200g)
- 1/2 suippopaprika (60g)
- 1/2 sipuli (90g)
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 dl fetajuustokuutioita (Apetina 3%)
- 1 prk Flora kevyt&paksu (250ml)
- 2 mm Mustapippuria,
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl meiramia
- 1 mm chilijauhetta
Keitä kukkakaalinuput vähässä vedessä muutama minuutti( 3-5'). Jätä puolikypsiksi. Kaada vesi pois .
Paista sienet,sipuli,valkosipuli ja paprika yhdessä pannulla. Yhdistä seos kaalin kanssa . Mausta ja sekoita.
Kaada öljyttyyn uunivuokaan. Lisää päälle feta muruina ja Flora kevyt&paksu kasvisrasvasekoite.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia. (Anna vetäytyä vähän aikaa ennen tarjoilua). Nauti sellaisenaan tai lisukkeena lihan tai kanan kanssa.
ps. Kukkakaalit saa jäädä vähän aldenteksi.