Feta-parsakaalipiirakka
Lähikaupassa oli taas alennuksessa parsakaali ja kesäkurpitsa, joten päätin tehdä niistä suolaista piirakkaa. Jääkaapissakin oli sopivasti fetajuustoa ja muita piirakkaan sopivia vihanneksia, (sipulia ja paprikaa) jotka piti pikaisesti käyttää johonkin ruokaan.
Tämä on erittäin helppo ja nopea ohje. Tähän piirakkaan voit siis hyvin laittaa kaikki vihannesten tähteet ja juustojen rippeet jääkaapista. Ei haittaa vaikka täytettä tai juustoa olisi enemmänkin! Tästä tuli niin hyvää.
Ohje:
Pohja
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl vettä
Täyte:
- 200 g kesäkurpitsaa
- 250g parsakaalia
- 100 g paprikaa
- 2 punasipulia (125 g)
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Kermaviilimunaseos:
- 2 dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
- 2 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- 100 g fetajuustoa (Patros)
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää vesi. Leivo käsillä tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. (Halkaisija 26-28 cm)
Puhdista ja huutele parsakaali. Leikkaa pieneksi paloiksi. Keitä kaaleja erikseen suolalla maustetussa vedessä (n.3-5 min).
Paista paprikasilppu, sipulit, valkosipulit ja kesäkurpitsakuutiot paistinpannussa (n.5 minuuttia) ja lisää keitetyt/valutetut kaalit joukkoon. Mausta. Jäähdytä.
Sekoita kulhossa kermaviili, kerma ja munat keskenään. Lisää samaan kulhoon jäähtynyt kasvisseos. Sekoita hyvin. Kaada seos piirakkapohjalle ja levitä tasaiseksi.
Lisää piirakan päälle lopuksi sormilla murentamalla fetajuusto. (Voit myös sekoittaa fetat kermaviilimunaseokseen kasvisten kanssa, mutta itse tykkään lisätä ne vasta lopuksi piirakan päälle, jotta ne tummuvat paistettaessa kivasti).
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla tai toiseksi alimmaisella tasolla n. 30-40 minuuttia. (Pohjaa ei tarvitse esipaistaa, vaan kaikki yhtäaikaa uuniin).
Nauti lämpimänä tai kylmänä.