Feta-katkarapusalaatti

16.07.2020

Tässä on aivan ihana kevyt katkarapusalaatti, johon hyvää lisämakua antaa kevyt fetajuusto ja raikkaat hedelmät; meloni ja omena! Tämä salaatti on erittäin täyttävää ja sopii hyvin lounaaksi, päivälliseksi kuin evääksikin. Salaatti  ei välttämättä kaipaa edes mitään kastiketta, sillä meloni ja omena tuo tähän ihanan makeuden, feta suolaisuuden ja sitruunamehu raikkauden! Melonin voi korvata myös vaikkapa mangolla.

Ohje: 2 annosta

  • 200 g katkarapuja (1 pussi)
  • 60 g fetajuustoa  (Reilu desilitra. Apetit 3%)
  • Vihreää salaattia pediksi lautaselle
  • 1/2 omena
  • 40 g kurkkua (4 cm pala)
  • 60 g suippopaprikaa (8 cm pala)
  • 80 g vesimelonia (2 lohkoviipaletta)
  • 2 tl sitruunamehua
  • Sitruunaviipaleita ja ruohosipulia koristeeksi

Pilko hedelmät ja vihannekset. Kasaa salaatti kahdelle isolle lautaselle salaattipedin päälle. Jaa kaikki ohjeen ainekset kahteen annokseen. Päällimmäiseksi hyvin sulaneet ja valutetut katkaravut. Murustele feta katkarapujen päälle sormilla. Koristele ruohosipulilla (tai tillillä)  ja sitruunaviipaleilla. Mausta sitruunamehulla ja halutessasi sitruunapippurilla. Tämä on todella hyvää!

Nauti!

Katkarapu ja feta sisältää runsaasti proteiinia ja pitää hyvin kylläisenä.

1 annos sisältää 180 kcal (HH 11,30; rasvaa 2,16; Prot 29,50)

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita