Eksoottisen makuinen kanakastike
Talvisen päivän makunautinnon kruunaa eksoottisen maukas ja värikäs kanakastike, jonka voit nauttia esimerkiksi pastan tai riisin kanssa. Tässä kastikkeessa on todella paljon makuja ja vie sinut makumuistoihin etelän lämpöön. Jos pidät mausteisesta ruoasta, niin tätä ohjetta kannattaa ehdottomasti kokeilla!
AINEKSET
- 400 g kanan fileesuikaleita (naturel)
- 1,5 kpl sipulia (150g)
- 3-4 kpl valkosipulin kynsiä
- 2 dl kookosmaitoa
- 2 dl ruokakermaa
- 1/2 vihreä paprika (80 g)
- 8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (80 g)
- 3 ananasrengasta omassa mehussaan (100g)
- 1 tl currya
- 1 tl savupaprikaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 tl srirachaa
- 1 rkl sitruunamehua
TYÖVAIHEET
1. Pilko sipulit, valkosipulit, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja ananakset pieniksi paloiksi.
2. Kuullota sipuleita ensin pannulla pehmeiksi muutama minuutti ja lisää sitten mukaan kaikki muut pilkotut vihannekset/säilykehedelmät. Paista niitä yhdessä vielä hetkisen.
3. Paista kanasuikaleet pienissä erissä toisella pannulla samaan aikaan ja mausta jokainen erä suolalla, pippurilla ja currylla. (Kanan kypsymisaika on 10 min. )
4. Lisää kaikki kanan suikaleet/palat vihannesten sekaan toiseen pannuun ja lisää mukaan myös kookosmaito, kerma, sriracha, savupaprika sekä sitruunamehu. Huuhdo vedellä kermojen purkit ja lisää kastikkeen sekaan. Keitä hiljalleen vielä 5-10 min. Maista! (Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on mielestäsi liian paksua.)
5. Nauti riisin tai pastan kanssa. Annoksen päälle sopii erinomaisesti parmesan-juusto!
Ohje: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue
